Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 30 de novembre de 2009

La darrera tanda

Els partits internacionals d'aquest cap de setmana han estat la darrera tanda dels autumn tests. I val a dir que les sorpreses han estat diverses ja que, en alguns casos, s'han trencat ratxes. Austràlia, per exemple, que venia d'una gira més que desastrosa, va superar àmpliament el XV del Porro amb un resultat d'aquells que fan mal: 12 a 33, la derrota a casa més folgada des de que Warren Gatland és seleccionador. Els gal·lesos només van poder respondre el joc dels wallabies a puntades, i els australians es van treure una mica l'espina d'una gira un pèl desastrosa. Per la seva banda, Argentina va imposar-se quasi per la mínima a una Escòcia que venia de derrotar precisament el XV australià: un drop de Martin Rodríguez a tres minuts del final va trencar l'empat a sis i va donar una treballada victòria als Pumes.

Itàlia va vèncer Samoa per un ampli 24 a 6. Els illencs, després d'un partit incial prometedor amb Gal·les, s'han vist superats ens els dos darrers enfrontaments i, si bé l derrota amb França era previsible, l'ensulsiada enfront del XV transalpí no deixa de ser sorprenent. Els altres dos equips meridionals "menors", Tonga i Fidji, van imposar-se respectivament a Portugal i Romania per un estret marge de punt.

Els dos partits restants eren, a priori, els que tenien un pronòstic més obert. Irlanda s'enfrontava a la Campiona del Món, Sudàfrica; i França, la temible França d'aquests tests, a Nova Zelanda. El XV del Trèvol, amb Jonathan Sexton d'obertura enlloc de Ronan O'Gara, va avançar-se a l'electrònic, però un assaig de Schalk Burger va invertir el marcador al quart d'hora de joc. Un drop posterior de Morné Steyn va deixar les coses en un 3 a 10; Sexton va clavar la seva segona penalitat, i amb el 6 a 10 se n'anaren els dos conjunts al vestidor. la represa, Irlanda va mirar de combratre els springboks amb les seves armes: davantera, disciplina i xut entre pals. Sexton va anar desgranant punt rere punt, i al final el marcador va acabar reflectint un 15 a 10 favorable als locals. Sudàfrica havia caigut a Croke Park, en un ambient fred, boirós i terriblement humit: un temps de mil dimonis, en definitiva.


Però el partit estelar, tenint en compte l'evolució dels equips aquestes darreres setmanes, era el França - Nova Zelanda de Marsella. A la banda neozelandesa cremava la derrota a Dunedin d'enguany, i la banda francesa primava l'esperit de confirmar uns tests de matrícula. Al final, la major contundència i rapidesa dels tres quarts visitants i una defensa sovint indecisa va passar factura al XV del Gall. Si bé a a la primera part tres penalitats de Dupuy i un drop de Trinh Duc van mantenir els de l'Octògon dins del partit (12-22), a la segona part els All Blacks (que paradoxalment jugaven el partit de blanc: el gris els porta mals records ...) van confirmar la seva superioritat deixant el marcador parcial dels francesos a zero i sumant disset punts més a la seva meitat. El 12 a 39 final deixava clar qui és el número u mundial, classificació de la IRB inclosa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada