Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 26 d’octubre de 2009

SF 14 - USAP 20

La USAP portava aquesta temporada una mala sèrie de partits a l'exterior. Les derrotes gairebé igualaven els desplaçaments fins al punt que, en debut a la Heineken Cup, ensopegàrem a casa dels italians de Treviso. Per això el partit de dissabte enfront l'Stade Français revestia una importància capital: es tornava a l'escenari del 6 de juny, i el rival era el nostre "reviscolador" particular ...

Darrerament les visites a París per enfrontar el XV de les samarretes llampants han estat un veritable catalitzador per als interessos catalans: una catarsi, si ho voleu en termes clàssics. O si ho preferiu: a grans mals, grans remeis. L'Stade mostrava una targeta de presentació gairebé immaculada: imbatut a la lliga des de la cinquena jornada, i amb dos resultats positivíssims a la Copa d'Europa. El millor atac del Top 14 es preparava per rebre els vigents campions en un estadi d'aquells "marc incomparable". La cosa prometia: xoc de titans a la vista ... I renoi quin xoc! Tot i la penalitat transformada per Jerome Porical als cinc minuts de joc, serien els locals deslocalitzats els primers en aconseguir un assaig de la mà del fullback Hugo Southwell (19'); la resposta nordcatalana, de la mà de Maxime Mermoz a falta de cinc minuts per al final del primer temps, va permetre inclinar la balança del marcador en favor dels Sang i Or just abans del final del primer temps (5-10). Tot i una climatologia no del tot favorable per la humitat, l'espectacle responia a allò esperat: joc de tres quarts i voluntat de davanteres, amb un cert marge per als catalans perfectament liderats per un mig de melé, Florian Cazenave, amb només dinou anys i debutant a la competició com a titular.


A la represa, el peu de Dupuy va encertar a fer passar per dues vegades l'ovalada entre la hac (43', 50') i París s'avançava per un esquifit punt en el marcador. Esquifit però suficient ... fins que va aparèixer de nou l'heroi del Desembarcament Català a París: Jerome Porical transformava una nova penalitat per avançar els de Brunel en l'electrònic (55'), i tot seguit plantava l'ovalada en zona de marca local (11-20, 57'). Els cors catalans esclataven de joia; a partir d'aquí, un atac constant dels parisencs i una defensa acèrrima i obstinada d'uns catalans que se senten a l'Stade de France com a casa.

Amb el xiulet final, la victòria era un fet: la USAP escalava fins a la segona posició en la classificació, només amb Castres per davant. Curiosament, el proper rival a visitar la Catedral divendres que ve, a tres quarts de nou del vespre. Un partit, doncs, on es dirimirà el liderat provisional. Què més pot demanar un aficionat?

ACTUALITZACIÓ: el partit, segons USAP.TV


Stade Français - USAP : Le résumé
Carregat per USAP_Communication

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada