Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 2 de setembre de 2009

Bourgouin perilla(va)

Els problemes econòmics de Bourgouin amenacen el club amb alguna cosa més que la retenció de les fitxes federatives dels nous jugadors. Segons sembla, la fusió amb el Lió, equip de ProD2, no es durà a terme perquè el màxim accionista d’aquest club, l’empresa GL Events, no ho veu clar. Això fa que els de la Borgonya quedin a la intempèrie amb un pressupost que espanta, un forat a les finances considerable, una presidència inexistent i, per acabar-ho d’adobar, un pèssim inici de la temporada a nivell esportiu. Els mitjans no paren de parlar-ne, però tampoc queden clares les alternatives més enllà del “rescat” per part d’alguna societat o algun milionari tipus Boudjellal. Els jugadors i l'staff tècnic, en una decisió exemplar, van fer públic divendres passat el fet que acceptaven una rebaixa més que sensible de les seves nòmines per contribuir la salvació del club i afavorir la inversió.

El bloqueig de les llicències, com recordarà l’amable lector/a, té a veure amb la poca confiança en el pressupost i la seva execució per part de la institució de control financer de la Federació Francesa, la DNACG; si l’any passat la situació ja va fer que el club flirtegés amb un descens als despatxos, enguany la situació s’ha agreujat pels efectes de la crisi financera i la retracció de les inversions publicitàries. Tot i que l’entrada en el capital de GL Events semblava un respir, després d’una auditoria interna l’empresa va decidir no intervenir per una excessiva fragilitat i una necessitat inversora superior a la que l’empresa podia assumir efectivament.

Ahir dimarts, però, la situació va fer un gir en positiu. Tot i descartar-se la fusió amb Lió i desaparèixer la possibilitat que GL Events esdevingués soci majoritari, l’antic president Gaston Maulin ha proposat un pla de viabilitat acceptat per la DNACG: els contractes han estat desbloquejats i, segons sembla, dues empreses estarien disposades a invertir en el club. Una notícia positiva per als seguidors de Bourgouin, i del rugby en general.

Tot i ser la més greu, no és l’única situació d’aquesta mena al rugby francès: Pau ha vist com en DNACG li bloquejava set llicències. Esperem que la situació també es regularitzi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada