Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 3 d’agost de 2009

Morné Steyn 31 - Nova Zelanda 19

Una de les conseqüències dels quinze dies de "vacances" del web ha estat que, per a desgràcia de totes les persones que ens segueixen, no hem pogut informar de les primeres passes del Tres Nacions d'enguany. Avui, però, el rugby meridional es retroba amb La Lleganya ... tot i que els seguidors dels All Blacks potser preferirien que continués el silenci. I és que el XV de Negre ha encadenat una de les pitjors ratxes dels darrers anys. Després de la victòria de França en un dels tres test-matx de juny, i d'un joc més aviat magre, l'inici del TriNations se li ha complicat molt. Moltíssim: tres partits, dues derrotes. No és el cas aquest dels sudafricans, que amb dues victòries en dos partits es postul·len com a màxim candidat al títol.

I és que Sudàfrica sembla haver trobat el sistema per combatre la ferocitat neozelandesa; amb un Dan Carter a l'espera de la recuperació definitiva, i un Stephen Donald que no acaba de rendir com d'ell s'esperava, els boks han fet servir les puntades estratègiques per acular els All Blacks en defensa, i evitar d'aquesta manera la seva capacitat explosiva. Tenir a Morné Steyn és una garantia ... sobretot si aconsegueix vuit transformacions de cop de càstig.

Tot i que els kiwis van disposar de set punt d'avantatge al quart d'hora de joc, gràcies a un assaig de Isaac Ross, els locals no van variar el seu joc, i es van dedicar a minar la confiança dels neozelandesos; mica en mica, retallaven diferències i obligaven el seu contrari a jugar al seu estil. Quan a manca de tres minuts per al final del primer temps, amb tots dos equips amb un jugador menys per l'exclusió temporal de Pietersen i Ross, Morné Steyn (qui si no?) aconseguia plantar l'ovalada, el capgirament era un fet i a partir d'aquí els sudafricans es centraren en anar sumant punts a l'estil formiga. Tot i els canvis introduïts pel seleccionador visitant, els neozelandesos van ser incapaços de reaccionar i se'n tornen cap a l'Illa amb molts deures a fer. Tenen l'actitud correcta, però la quantitat d'imprecisions i errades no forçades feia feredat.

La setmana entrant, els
boks es desplacen a Austràlia per enfrontar-se als aussies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada