Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 26 d’agost de 2009

L’IRB introdueix canvis en la melé pactada

Ho heu llegit bé. Després dels ELF’s de la temporada passada, l’IRB fa un pas més en la millora de la normativa. En aquest cas, l’afectada és la melé o, com diuen els anglesos, l’scrum. La idea és evitar la picardia de les lesions falses o similars davant la inferioritat manifesta en davantera.

La nova llei, que com totes les modificacions no és vinculant per les federacions nacionals, especifica que un cop fets tots els canvis, si hi ha una lesió a la primera línia i no hi ha possibilitat d’un refresc, el lesionat abandonarà la gespa ... però no serà substituït. Això garanteix que l’equip que força les melés pactades no guanya avantatge en d’altres zones del joc. Els equips, a més, podran tenir vuit recanvis, però com a mínim dos seran pilar i un taloner.

El canvi l’ha introduït l’IRB després de les peticions de diversos membres entorn de l’augment de les melés pactades en competició internacional. La intenció no és, sinó en paraules de Bernard Lapasset, “establir un protocol que permeti finalitzar els partits amb melés actives, vetllant per la seguretat i salut dels jugadors". Val a dir que França aquesta norma ja ha estat vigent durant la passada temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada