Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

diumenge, 9 d’agost de 2009

L'estocada al culebrot

Després d’haver protagonitzat la cuca de l’estiu, sembla que l’afer Bastareaud arriba al seu final. I ho fa de la manera més expeditiva possible: diversos mitjans de comunicació francesos assenyalen que el jove centre francès rebrà la sanció més forta possible per trencament de codi d’equip. Tot sembla indicar que serà apartat de la selecció del Gall durant tres anys (fet que li impedirà jugar, per exemple, el mundial de 2011 ... a Nova Zelanda).

I és que el mullader que aixecaren les seves falses acusacions d’agressió després del segon test-matx de Wellington van arribar a causar fins i tot un conflicte diplomàtic entre França i Nova Zelanda. Després que el primer ministre kiwi John Key hagués demanat excuses en nom del país, la investigació va descobrir que l’agressió no existí, i això va fer entrar el cas en una espiral: Bastareaud es va retractor i va afirmar, tot i existir proves en sentit contrari, que les lesions se les va produir caient al terra de l’habitació fruit d’una excessiva ingesta d’alcohol. En tornar a París, però, la cosa no es va acabar aquí: intent de suïcidi i posterior ingrés en un centre de recuperació. La setmana passada, després de setmanes de rumors i tensions, el centre tornava als entrenaments amb l’Stade Français.

Mentrestant, François Fillons, primer ministre francès, va arribar a escriure una carta d’excuses al seu homònim neozelandès pel comportament inacceptable de Bastareaud; els kiwis, ofesos profundament per les repercussions que van tenir les falses acusacions del jugador, segurament trobin en aquesta sensació un magre consol als danys d’imatge causats al país que ha d’ostatjar la RWC 2011.

Un interrogant queda en l’aire. La sanció sembla que implicarà només a Bastareaud, però no deixa de ser curiós que des del comitè disciplinari de la FFR la cosa s’aturi aquí. Per tant, la lògica fa pensar que es castigarà el jugador per mentider; els incidents previs, en què tot sembla indicar que hi hauria implicat més d’un gall, continuarien entre les tenebres ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada