Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 19 d’agost de 2009

El cas Michalak i les seves repercussions

Frédéric Michalak era dubte per al desplaçament inaugural de Tolosa a Montauban. Finalment va formar part del XV titular .... per sortir del camp lesionat de nou als vints minuts de joc. Va ser en aquell moment que, després d’un sprint. el mig d’obertura tolosenc es va tocar la cuixa esquerra i va mirar la seva banqueta; Guy Novès no va necessitar gaire pistes. Michalak tornava a trencar-se, i Elissalde en seria el substitut.

A l’abatiment, ha seguit la bronca. Perquè Novès ha culpat a la normativa sobre jugadors internacionals de la lesió de Michalak. D’acord amb els principis establerts per la FFR, els jugadors internacionals que van participar a la gira de Nova Zelanda han de descansar vuit setmanes; això impossibilitava l’aliniació de Heymans, Clerc, Fritz, Millo-Chlusky i Dusatouir; si s’hi sumava la baixa d’Skrela i Jean-Marc Doussain, la cosa es complicava. Per això Novès afirma que es va veure obligat a incloure Michalak en el XV oficial.

La paradoxa, doncs, està servida: una normativa destinada a defensar el descans dels jugadors (vuit setmanes de vacances entre temporada i temporada per evitar la sobreexplitació) ha acabat repercutint negativament en una tercera persona. També hi ha pel mig la discussió sobre un inici de lliga tan primerenc (mitjan agost), o sobre l’horari dels partits (migdia d’agost ... una mica de calor, no?), situacions que tampoc semblen afavorir gaire la salut i la recuperació dels jugadors. El debat, als mitjans francesos, està servit (més enllà del fet que Elissalde pogués haver jugat com a obertura des de bon principi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada