Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimecres, 27 de maig de 2009

Preparats per ser grans

Primer de la fase regular, el XV Sang i Or apareix enguany com l’equip revelació. Però a les darreres jornades l’equip tècnic dels nordcatalans ha hagut de fer veritables filigranes per tal de compensar les baixes per lesió, especialment en la zona de distribució. Laharrague, Cusiter, Meyer, Hume i Carter han acabat caient per diversos motius; tants obstacles superats, com afirma Guillem Guirado, són un bonic símbol. Hem tingut moltes baixes, ha estat força dur però ens n’hem sortit més que bé. Un cop garantit el seu passi a semifinals, a més, el XV de la Fidelíssima va ser capaç d’arrencar la posició de líder a Tolosa en mancar quatre jornades per al final. I han estat capaços de mantenir-la en propietat. Tot una senyal! L’últim partit de la fase regular reflecteix perfectament la temporada usapista. Controlats sobre la gespa de Castres, els Catalans comptaven amb deu punts de desavantatge a vint-i-cinc minuts del final de l’encontre; però llavors apareix l’esperit, la remuntada i la victòria (26-32). Guirado, en això, també és clar: el grup està concentrat i és solidari.

Tot i els resultats, l’USAP no forma part de les apostes. Més enllà dels seguidors catalans, pocs són els qui s’imaginen el capità del XV de Perpinyà aixecant el Brennus; si fem cas de l’enquesta efectuada per Rugbyrama.fr, només el 18% dels internautes. Serien Tolosa i Clermont els favorits. Però el mateix Guirado ha estat contundent: depèn de nosaltres ser campions; a banda de la voluntat dels jugadors, però, hi ha la voluntat de l’afició catalana, que desitja més que res en el món el retorn del Brennus a Catalunya, cinquanta-quatre anys després de la seva darrera “visita”. Sabem que tenim tot un poble darrere, ha fet notar Guirado, però abans de pensar en el Bouclier tenim una semifinal per endavant. Hem de preparar-nos per aquest primer pas, i després ja veurem cm va la cosa.


Però tot i que l’USAP no està afavorit pels pronòstics per al títol, tothom els vols a París enlloc del Stade. I tenint en compte el comportament del XV de les “samarretes estranyes” les darreres setmanes, la formació de la capital ho té complicat. Molts critiquen els Parisencs en aquests moments, però sabem que en una fase final la cosa està al 50%. No ens hem d’adormir. És veritat que ells estan en un moment complicat, però les semifinals són tota una altra història, adverteix Guirado. Igualtat màxima, doncs; però aquesta temporada, res sembla impossible per a l’USAP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada