Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 25 de maig de 2009

Leicester 16 - Leinster 19
Dissabte va disputar-se a Murrayfield, el mític camp escocès, la final de la Heineken Cup. Un equip anglès, Leicester, que venia de guanyar feia quatre dies la Guinness Premiership; i un equip irlandès, Leinster, que pretenia superar la tercera posició a la Magners League embutxacant-se la màxima competició europea.

El XV de Dublin va liderar el marcador durant bona part del primer temps, gràcies a l'encert en xutar a pals d'O'Driscoll (0-3, 5') i sobretot del jove Sexton, subtitut del lesionat Contepomi, que va contrarestar amb eficàcia la penalitat de Dupuy als vuit minuts. Però Leicester és un equip curtit, potent, que sap esperar i aprofitar les oportunitats: l'exclusió temporal de Stan Wright va ser aprofitada pels anglesos per aconseguir un assaig de la mà de Ben Woods, i una penalitat a la represa. El marcador, als dos minuts de la represa, marcava un complex 16 a 9 per als Tigers. La colla de Dublin, però, tenia encara ganes i voluntat per aconseguir l'objectiu d'aixecar la copa: l'assaig del tercera Jamie Heaslip i la posterior conversió de Sexton igualaven el marcador als quaranta-nou minuts. A partir d'aquell moment, els anglesos van intentar capgirar la situació fent entrar homes de refresc a la gespa, però al final el marcador només es mouria una vegada més. I seria, de nou, gràcies al peu de Sexton que, amb una penalitat passada entre pals a manca de deu minuts per al final certificaria la victòria irlandesa.

Alguna cosa ha passat enguany a Irlanda: el segon Grand Slam de la seva història, la Magners League per Munster, rècord d'assitència de públic a la semifinal europea entre Munster i Leinster, capitania i majoria irlandesa als Lions, i la Heineken Cup per a Leinster. Segur que la poció màgica la preparava Panoràmix?

PS. L'altra competició europea, la Challenge, sí que va caure en mans angleses en endur-se el Northampon Saints la victòria, davant el XV de Bourgouin, per un ampli 15 a 3; tots els punts d'aquest encontre van ser aconseguits al peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada