Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 29 de maig de 2009

Camí cap a Lió

L’USAP s’enfronta, aquest dissabte a Lió, als nostres amics de París en l’esperada segona semifinal del Top 14. Després d’un stage a Matamala, Sebastien Chobet i Viliami Vaki han caigut de la llista de convocats, en no haver-se recuperat del tot de les seves respectives lesions. Dimecres els jugadors van reposar, i ahir dijous van tornar a la feina ja a l’Aimat Giralt amb la vista posada sobre Lió, cap on marxen avui divendres al matí.

Per la banda parisenca, el mig de melée internacional del pumesAgustin Pichot, serà també baixa de cara a l’enforntament, En no poder-se recuperar de la seva lesió a la cuixa, causa baixa de la convocatòria del Stade. Pèrdua sensible, sense cap mena de dubte, per als de les samarretes llampants.

Com sempre en aquests casos, els entrenadors miren d’aprofitar fins a l’últim segon per comunicar el XV de sortida, per allò del factor sorpresa. Curiós comportament quan, en el cas dels combinats nacionals, no hi ha cap mena de problema a l’hora de donar la llista amb tres dies d’antelació. El tacticisme, doncs, sembla ser propietat dels clubs ...

Sembla ser que la “novetat” que s’apunta en el XV inicial nordcatalà serà l’absència de Laharrague, tocat lleugerament. La petita lesió d’abans del partit a Castres i el bon paper de David Melée l’haurien condemnat a la graderia; no sembla, però, que el jove Melé hagi de ser titular. La seva versatilitat (pot jugar perfectament de 9 i de 10) el pot deixar a la banqueta, a l’espera d’actuar com a veritable jòquer; el trio central dels tres quarts, per contrarestar jugadors com Bastareaud, Liebenberg o Gasnier, apunta a Hume, Mermoz i Marty.

Tot i la tensió prèvia d’un partit d’aquesta importància, els jugadors no han perdut l’humor. Un periodista pregunta a Sebastien Bozzi si havia practicat els xuts a pals, recordant la semifinal europea, i el pilar va respondre amb ironia: no hi ha pas cap problema. A banda de Porical, Laharrague i Melé, no sé qui és millor que jo xutant.

Adrien Planté, que patí una important lesió en el partit del 25 d’abril enfront Clermont, es desplaçarà a Lió per recolzar els seus companys d’equip; Julien Candelon, gran amic de Planté tot i competir per la mateixa posició, ha estat clar i directe: Hem de tenir presents els lesionats com l’Adrien, per qui és una gran decepció tenint en compte la seva progressió els darrers mesos no poder estar sobre la gespa. Per ell, i tots els altres, hem de vendre cara la nostra pell .

El grup de vint-i-vuit jugadors: Mas, Bozzi, Pulu, Freshwater, Guirado, Tincu, Olibeau, Alvarez-Kairélis, Vilaceca, Britz, Perez, Tonita, Le Corvec, Tuilagi, Chouly, Durand, Cusiter, Mélé, Laharrague, Hume, Mermoz, Marty, Grandclaude, Candelon, Sid, Manas, Porical, Burger.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada