Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 30 de març de 2009

US Dax 13 - USAP 16

Victòria ajustada, i amb polèmica. L'USAP va arrencar una victòria de la seva visita a Dax en el darrer sospir, i això li va permetre dissabte fer-se amb el liderat provisional del Top 14 a l'espera del resultat del matx entre els dos Stade, el de París i el de Tolosa. Els locals, però, no van acabar de pair del tot bé una derrota que suposava el novè partit consecutiu perdent, i al trio arbitral li va correspondre el paper d'ase dels cops.

Sota un temps de mil dimonis, l'equip local va ser capaç de comandar durant bona part del partit el marcador. L'encert del peu del seu obertura Vignau-Tuquet va permetre que, després d'un cop de càstig i d'un drop en el darrer minut, l'US Dax encarés el vestidor amb un 6 a 0 en el seu favor. No era una distància excessiva en el marcador, però tenint en compte el joc del primer temps i les condicions meterològiques, sí que podia ser important. L'USAP va saltar a la gespa al segon temps amb la idea de retallar el més aviat millor la diferència; i, gràcies al peu de Porical, s'aconseguí l'igualada al minut 59 després de dues penalitats transformades. Quedaven vint-i-un minuts i el partit recomençava. Els locals, però, van saber aprofitar la sèrie de canvis que els catalans introduiren a mig segon temps, i als 61 aconseguien un assaig gràcies al tercera clau Jannie Bornman; amb la corresponent transformació, el 13 a 6 pujava al marcador.

El públic local devia començar a creure en el trencament del malefici que els havia fet encadenar vuit derrotes consecutives; però Porical, jugador que en els darrers partits s'està mostrant com a peça clau en el joc ofensiu català, va retallar de nou distàncies (13-9, 66'). Cinc minuts després del cop de càstig transformat, aparegué en escena la jugada decisiva: arran d'una melée a deu metres de la zona de marca local, Durand fa volar l'ovalada cap a Farid Sid, que aconsegueix l'assaig de la victòria (13-16).

L'USAP manté la segona posició a la classificació de la lliga, just a un punt de Tolosa, que va endur-se la victòria en el seu enfrontament amb París (15-11).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada