Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 16 de març de 2009

RCT 29 - USAP 32

Partit d’infart el disputat a Toulon aquest dissabte. El patiment va valer la pena, però, ja que la victòria catalana, combinada amb la derrota dels de París a Montauban, serveix al XV de Perpinyà per mantenir en solitari la segona posició de la classificació. Les semifinals són, cada dia que passa, una realitat més palpable.

La presència de Tana Umaga a la banqueta dels locals, no només com a entrenador sinó també com a jugador suplent (va saltar a la gespa al minut 58), va ser un dels atractius del matx que els de la Rada van mirar d’encaminar ben aviat amb un assaig matiner de Joselito Suta (3’); l’actitud local va fer que el XV nordcatalà anés durant tot el primer temps a remolc en el marcador, i només el peu de Porical va contribuir a eliminar el 0 de la casella catalana. El 13 a 6 del descans presagiava una bona batalla per al segon temps, com així va ser. Charles Geli, que ocupava la plaça de talonador catalana, va aconseguir plantar l’ovalada en zona local als tres minuts de la represa; l’empat era un fet, però també en certa manera un miratge: Fauqué engaltà dues penalitats i Joe Van NIekerk aconseguia un assaig en menys d’un quart d’hora. El 26 a 13 era més que preocupant. Però, de la mateixa manera que els de la Rada van respondre a l’assaig de Geli amb eficàcia, el XV Català va posar-se les piles i, amb els vuit minuts que van del 57 al 65, Tuilagi amb un assaig i Porical amb la transformació de dos cops de càstig, tornaven l’igualada a l’electrònic.

Si fins el minut 75 el partit hvia estat un estira-i-arronsa constant, encara faltava el millor: Porical avançava els catalans per primera vegada (26-29, 76’); Fauqué responia dos minuts més tard: 29 iguals. I seria de nou Jerome Porical qui, amb un encertat drop, desfaria definitivament l’empat i permetria el XV Sang i Ord endur-se la victòria cap a Perpinyà.

2 comentaris:

  1. Molt bè per la USAP, encara que el drop el va fer en Melee, no pas en Porical.

    ResponElimina
  2. Tens raó, company anònim. I quan un té raó, se li ha de donar. No es pot anar amb presses i, com diu l'adagi, a cadascú el que és seu: el drop de la victòria va ser obra de David Mélé.

    ResponElimina