Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 9 de febrer de 2009

Sis Nacions, primer assalt

El Sis Nacions va arrancar dissabte amb les victòries d'Irlanda i Anglaterra sobre França (30-21) i Itàlia (36-11), respectivament; diumenge continuava el torneig amb la clamorosa derrota dels escocesos a Murrayfield enfront dels vigents campions, Gal·les, per 13 a 26. Dels tres resultats, el més sorprenent potser sigui la victòria del XV d'O'Driscoll a Croke Park ja que els de l'Hexàgon feia set anys que s'imposaven a Irlanda.

La jornada inicial es va obrir a Twickenham on l'equip de la Rosa va complir el tràmit de superar la ventafocs del torneig. Amb els recuperats Andy Goode i Harry Ellis, que van resultar determinants amb 16 i 5 punts cadascun, els locals no van tenir gaire problemes per imposar-se a un XV transalpí que al descans ja perdia per 22 a 6. Seria Mirco Bergamasco, a manca de quatre minuts per al final, l'encarregat d'aconseguir l'únic assaig dels italians.

L'Irlanda-França va tenir un desenvolupament completament diferent al del primer partit del campionat, amb un XV local motivat, que s'avançà en el marcador ben aviat gràcies a una penalitat transformada per O'Gara. Els francesos van ser capaços durant els primers quaranta minuts de plantar cara amb eficàcia als irlandesos, aconseguint el primer assaig de l'encontre gràcies a una gran jugada (amb una darrera passada dubtosa, val a dir) i fent tremolar Croke Park quan desplegaven el joc de tres quarts. A la segona meitat, però, Irlanda va imposar la seva lògica de davantera i defensa acèrrima, i gràcies a O'Driscoll i D'Arcy van aconseguir una diferència en el marcador que el XV del Gall ja no va poder salvar. Vuitanta minuts vibrants, val a dir!

El darrer partit enfrontà els vigents posseïdors del Grand Slam amb els "propietaris" de Murrayfield; el públic va veure durant gran part del partit com un veritable vendaval gal·lès passava per sobre del XV del Card: els assajos de Shanklin, Jones, Halfpenny i Shane Williams van aixecar un 6 a 26 en el marcador (58'). Per sort per als escocesos, la imatge mostrada pel seu equip en els darrers minuts va millorar notablement, presentant una continuïtat en el joc quasi bé inexistent durant els minuts anteriors, en què els de Blau van resistir defensivament però poca cosa van fer més enllà d'aconseguir sis punts gràcies a dues penalitats transformades per Chris Paterson. L'assaig d'Evans al minut 69 permet, doncs, feia més passador el resultat final al públic local, i li permetiapensar en una millora del joc d'equip.

La setmana entrant, els creuaments seran França-Escòcia, Gal·les-Anglaterra i Itàlia-Irlanda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada