Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 1 de gener de 2009

L'anàlisi de Rugbyrama

Durant aquestes vacances d’hivern, Rugbyrama ha anat oferint un petit anàlisi de tots els equips del Top 14 a mitra temporada. Per gaudi dels postres lectors, us oferim el text corresponent a l’USAP, traduït al bell catalanesc.

Classificació: tercer.
Quart millor atac, segona millor defensa.
Màxim anotador: Jerome Porical (76 p).
Millor xutador: Jerome Porical (76 p).
Jugador amb més assajos: Julien Candelon (4).

Hom ha oblidat el calamitós inici del 2007: vuitè a mitja temporada, l’USAP va realitzar un esprint meritori que el va conduir a semifinals, però que li va passar factura davant Clermont. Aquesta vegada, els catalans poden encarar la segona fase amb serenitat, tant per classificació com per efectius. Sòlids en tercera posició, els Sang i Or són legítims candidats al títol; afirmació encara més evident amb l’arribada de Dan Carter. L’únic punt negre d’aquesta primera fase va ser la seva derrota, a casa, davant l’Stade Français.

La defensa de l’USAP és la segona millor del campionat: 184 punts encaixats, només catorze assajos concedits. Una davantera sòlida amb un Nicolas Mas imperial i unes segona i tercera línies ben fornides. Cal destacar, també, que els de Perpinyà són l’equip menys sancionat del campionat (a l’igual que Biarritz i Clermont, només tres targetes grogues); i això, tenint en compte la indisciplina mostrada en els darrers anys, és un bon senyal. Dan Carter, que només ha disputat dos partits, no ha acabat de trobar del tot el seu lloc, però la presència del millor jugador del món encomana quelcom de màgia als seus companys.

En la vessant negativa, cal fer referència a la poca capacitat de guanyar bonus ofensius (només tres) i al fet que el millor xutador català, Porical, no entra dins la llista dels deu millors. L’arribada de Carter hauria de venir a solucionar aquesta petita disfunció. Però el punt negatiu d’aquest inici de temporada és la Copa d’Europa: en no aconseguir punts de bonus davant Leicester ni Treviso, el passi a quarts de final és una missió gairebé impossible.

No ser a les semifinals del Top 14 seria una veritable decepció. Sobretot aquest any, ja que els Catalans tenen ganes d’aixecar el títol. El fitxatge de Dan Carter i les inversions en plantilla són una prova de les esperances catalanes. Amb sis punts d’avantatge sobre Baione (4rt) i vuit sobre Clermont (5è), l’USAp té coixí, però no marge per a la relaxació. Sense copa d’Europa (en principi ...), el XV Sang i Or es pot concentrar en el campionat francès. I comptem amb la seva estrella neozelandesa perquè esdevingui l’home clau per desequilibrar definitivament la balança, per brillar a la fase final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada