Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 16 de desembre de 2008

USAP 26 - Leicester 20

Debut de Dan Carter i treballada victòria catalana sobre un XV anglès combatiu. Els Tigres de Leicester van arrancar un punt de bonus defensiu de l'Aimat Giralt que converteix la classificació catalana per a quarts en missió gairebé impossible.

I és que l'USAP, tot i endur-se el partit per un marge estret, queda en tercera posició del seu grup, on anglesos i gal·lesos sembla que es disputaran en exclusiva el passi a la segona fase. La presència de Carter de ben segur que va ser un alicient perquè prop de quinze mil espectactadors (segons el nostra amic Pere Mestres, 14.688 exactament!) s'acostessin a la Catedral del rugby a la Catalunya Nord per fruir d'un partit decisiu i que es preveia vibrant. Les previsions no van fallar; l'arbitratge, un pèl (ja se sap que els àrbitres europeus són com són ...). TOt i avançar-se en el marcador gràcies a una encertada puntada de l'obertura internacional anglès Toby Flood, els Tigers van anar gairebé tot el partit per darrera en el marcador; als onze minuts, Carter igualava l'electrònic, i abans del quart d'hora de joc, el flanker Gerrie Britz aconseguia posar per davant en el marcador els nostres Arlequins després que Durand trenqués magistralment la línia defensiva dels de Leicester. Dues penalitats més transformades per Carter, exHurricane i actual Atramuntanat, col·locaven un 16 a 3 favorable als interessos del catalans. Abans de la fi del primer temps, però, els anglesos retallarien diferències gràcies a un assaig de Tom Croft.

Durant el segon temps, l'USAP va saber mantenir el mateix esperit de joc demostrat durant els primers quaranta minuts: saviesa defensiva i continuïtat i murrieria en l'atac. Així, seria de nou Britz (la renovació li prova, al sudafricà), l'encarregat de plantar l'ovalada en zona de marca anglesa: tretze punts de diferència en el marcador, 23-10, permetien el públic català creure fermament en la victòria. Un cop de càstig transformat per Flood (54') i un assaig de l'ala Scott Hamilton (67') acostarien perillosament els visitants; de nou Carter seria l'encarregat de marcar distàncies, i col·locar el definitiu 26 a 20 en l'electrònic.

Tot i la victòria, l'USAP queda en tercera posició del grup amb nou punts, a sis punts dels gal·lesos dels Ospreys i dels anglesos de Leicester (15). A manca de dos partits, la classificació és possible però poc probable: serien necessàries dues victòries amb bonus ofensiu. Difícil, evidentment. Però també era difícil creure en les semifinals del Top 14 la temporada passada, i ve s'hi va arribar ...PS. Avui dimarts, el programa PRIMER TOC de RAC 1, passarà un reportatge sobre el partit i el debut de Carter. Pel que ens comenta l'Ivan Font, que n'ha sentit la prèvia, la cosa promet. O sigui que ja ho sabeu: els que tingueu a prop un aprell de ràdio aquest vespre, cap al dial de Godó and Company.

2 comentaris:

  1. Des del web del Rugbi Pensador es pot escoltar l'àudio del programa: només heu d'accedir-hi (http://rugbipensador.wordpress.com) o clicar sobre aquest enllaç.

    Màrius

    ResponElimina
  2. L'Ivan Font ens ha fet notar que Dan Carter no va militar als Hurricanes, sinó als Crusaders. És un error que es deu exclusivament al Webremença i a la seva medicació habitual.

    ResponElimina