Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 8 de desembre de 2008

Leicester 38 – USAP 27

Europa penja d’un fil. Així titulava ahir el diari local L’independant la crònica del partit de l’USAP; i és que, amb la derrota a Welford Road, la classificació dels catalans per a quarts queda en entredit. Amb una sola victòria en tres partits, la possibilitat d’arribar a la següent fase de la competició passa irremeiablement per aconseguir tres victòries.

Amb Daniel Carter a la tribuna dels Tigers, l’USAP va protagonitzar ahir una desfeta gairebé completa. La presència del neozelandès no va donar suficient força al XV català, que va veure com en els primers vint minuts l’inernacional anglès Toby Flood feia pujar el marcador fins al 13 a 0. Els Sang i Or, però, tenien força per remuntar el marcador advers: així ho varen fer, gràcies a dues penalitats transformades per Mélé i un assaig aconseguit per Mermoz a manca de tres minuts pel descans. Quan tot semblava presagiar un final igualat, Aaron Mauger plantava l’ovalada pels locals en zona de marca en el darrer minut del primer temps; i un assaig en aquestes condicions és alguna cosa més que cinc punts i la transformació.

A la sortida de nou a la gespa, els Tigers van continuar castigant la defensa catalana gràcies a dos cops de càstig transformats per Flood; amb el 26 a 13, era el moment de reaccionar, i l’USAP es va tornar a posar les piles. De la mà del tercera romanès Ovidiu Tonita, va retallar la diferència en el marcador (26-20, 51’). I llavors arriba la jugada decisiva de l’encontre, just després de saltar a la gespa el veterà Chuter de la banda de Leicester: una melé muntada a cinc metres de la zona de marca catalana va avançar lentament però ferma, i el tercera clau Jordan Crane aconseguia un assaig que humiliava la davantera catalana (31-20, 63’). A partir d’aquell moment, l’USAP va desaparèixer de la gespa durant bona estona. Els Tigers aconseguien un nou assaig i els catalans no es veien capaços ja de remuntar com ho havien fet a la primera part; Carter, a la grada, presenciava una derrota sense paliatius. Només l’orgull de la davantera, fruit segurament de la humiliació partida feia uns minuts, va poder moure de nou el marcador gràcies a un assaig de penalitat concedit per l’àrbitre en els darrers instants del partit. David Mélé transformava. La derrota, però, era un fet, i l’USAP se’n tornava a casa amb una missió gairebé impossible: aconseguir tres victòries en els propers tres partits. La primera el proper diumenge, contra els mateixos botxins de dissabte, però amb el nou obertura neozelandès ja a la gespa: hi haurà efecte Carter?

PS. Teledeporte oferirà demà dimarts, en diferit i a partir de les 17:45 hores, el partit.

1 comentari:

  1. Sembla que l'efecte Carter ja ha començat. Si més no, al Sud es comença a parlar de rugbi. Ho ha fet TV3 al Telenotícies Migdia d'avui; ho va fer fa una setmana (http://www.tv3.cat/videos/871199/El-Messi-del-rugbi), i fins i tot destaquen l'arribada de carter al nou web d'Esports (http://www.elsesports.cat/perfil/170).

    El rugbi sembla que comença a tenir espai mediàtic per aquesta zona del cartabó. Convé, però, no emocionar-se, perquè la presència l'any passat de Percy Montgomery va tenir una cobertura mediàtica idèntica ... al principi de la seva estada a Perpinyà. Dos dies després, com aquell qui diu, els de Sant Joan Despí havien oblidat completament que hi ha un esport amb pilota ovalada ...

    Màrius

    ResponSuprimeix