Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 18 de desembre de 2008

La justícia francesa s'empara en la legislació franquista

El tribunal de París, encarregat d'estudiar la demanda de la Federació Catalana de Rugbi (FCR) de tornar a ser reconeguda membre fundador de la Federació Internacional de Rugbi Amateur ha declinat la petició. La FCR volia recuperar l'estatus de membre fundador que va aconseguir el 1934 (veieu-ne l'acta original), i que va perdre el 1941 arran del decret franquista que rebutjava les federacions esportives que no fossin espanyoles. En fonamentar-se amb la (FIRA), legislació aplicada el 1941, doncs, el tribunal francès legitima una acció repressiva franquista.

Els advocats de la FCR han informat, amb tot, que el tribunal de París, on té la seu la FIRA, havia desestimat la demanda de la Federació Espanyola de Rugbi per la qual la catalana havia de ser condemnada a pagar 10.000 euros per danys morals, a publicar la sentència a dos diaris espanyols i a pagar 35.000 euros en concepte de despeses.

També s'ha desestimat una demanda de la FIRA contra la FCR, en què es demanava que es declarés que la catalana no va ser membre fundadora o, en cas que es declarés que ho va ser, que actualment havia perdut la seva condició de membre per no reunir els requisits establerts. Així mateix demanaven una indemnització per danys morals i despeses.

La Federació Catalana de Rugbi esperarà a rebre el text de la sentència, divendres, per plantejar-se presentar-hi un recurs.

1 comentari:

  1. Ens pot estranyar aquesta resolució venint d'un jutge d'un estat que no reconeix la seva pluriculturalitat? Això de Catalunya i Espanya els hi queda massa lluny i era més senzill estar al costat del gran que no pas d'un país que per ells no deixa de ser una regió

    ResponElimina