Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 4 de desembre de 2008

Els pingüins de l'Ovalada

Alguna vegada us hem fet cinc cèntims, des d’aquest mateix web, d’equips de rugby “peculiars” i, alhora, mítics. Seria el cas dels Barbarians o dels British and Irish Lions; avui, però, ens fixarem en el club de rugby més viatger del món: el Penguin.

El Penguin International Rugby Football Club va nèixer el 1959 per Tony Mason i Alan Wright, tots dos jugadors del Sidcup RFC, equip anglès fundat el 1883. Després de prop de cinquanta anys d’anar pel món, el Penguin s’ha enfrontat a clubs de prop de seixanta països fet que els converteix no només en l’equip de rugby mes viatjat, sinó probablement en el club esportiu més rodamón. El principal objectiu que tenien Mason i Wright en fundar el Penguin era incidir en el desenvolupament i el manteniment dels valors del rugby a través de l’entrenament i de partits arreu del món; en l’actualitat, fins i tot disposen d’una acadèmia d’entrenadors i una Junta Directiva integrada per persones de catorze països diferents, i presidida per l’escocès Sir William Purves. Podríem considerar, doncs, que el PIRFC és el primer club de rugby transnacional, en el sentit que agrupa persones de diverses nacionalitats i no és cenyeix en un sol territori per desenvolupar les seves activitats.

Des de la seva primera gira per Dinamarca, Suècia i els Països Baixos (1959), els pingüins han anat evolucionant; si bé com a club té com a objectiu el foment dels valors i la pràctica de l’esport de l’ovalada, no pensem pas que són coixos o mancos: especialment la seva secció de Seven’s recull diversos títols, i finals, internacionals. Van ser, a més, el primer equip en enfrontar-se, l’any 2000, al XV de la República Popular de la Xina.


Podeu veure la versió francesa d'un reportatge fet per Eurosport sobre el club,
clicant sobre aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada