Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 28 de novembre de 2008

Superlliga Ibèrica

La potenciació del rugby a casa nostra és un dels constants referents en les tertúlies de Can Font. De fet, en bona part per això ens posàrem mans a l’obra amb el SEL, no? Ara us voldria fer cinc cèntims d’una iniciativa que s’està gestant des de fa uns mesos i que, molt probablement veurà la llum cap al mes d’abril. També en la línia de potenciar el rugby, però en un nivell totalment diferent al del SEL, un grup de persones, empresaris i clubs estan tirant endavant el que es coneixerà com Superlliga ibèrica de rugby.

La paternitat pública i mediàtica de l’invent és del periodista Michael Robinson, conegut per les seves aparicions en programes televisius al voltant del món del futbol, i un autèntic apassionat del rugby. Com sabeu, Robinson fa anys que viu a l’estat espanyol i en la seva època futbolística a la Lliga va jugar amb l’Osasuna. Robinson és coneixedor del seguiment del rugby arreu del món, però de l’escassa repercussió mediàtica que té a la península ibèrica. És per això que, comptant amb el suport d’una empresa especialitzada en l’organització d’esdeveniments esportius, amb la total complicitat d’alguns dels principals clubs que juguen a la Lliga (en el cas català, de la Santboiana) i el recolzament de la plataforma Digital Plus, a partir de l’abril començarà una lliga entre diversos equips de la península ibèrica. Ibèrica? Sí, exacte, perquè també s’hi inclou un equip de Gibraltar i portuguesos.

Aquesta Superlliga ibèrica es jugarà un cop acabada la lliga que organitza la federació espanyola, és a dir, que començarà cap a l’abril i s’acabarà cap el juny. Malgrat que els detalls exactes encara s’han de presentar, tot apunta que hi haurà una lliga, que donarà pas a un sistema de Final Four per decidir el campió, que tindria garantida l’entrada en competició europea. El format de final a quatre (Final Four) s’ha provat amb èxit en esports com el bàsquet i, en el cas del rugby, s’espera que la convivència de quatre aficions unides pel rugby sigui un autèntic espectacle.

Qui jugaria la Superlliga?

La intenció dels promotors és crear franquícies territorials i, a casa nostra, la Santboiana ja ha signat els protocols amb els organitzadors per fer-se càrrec de la franquícia catalana. L’equip no es dirà Santboiana, perquè vol ser un projecte que agrupi tots els clubs del Principat, però d’alguna manera farà referència a l’equip de Santboi. Un dels possibles noms amb els que es treballa és el de “Catalunya Blaus”.

La directiva de la Santboiana pilotarà aquest conjunt, però es vol obtenir la complicitat del màxim nombre de clubs, esportius i tècnics interessats en el projecte. Això significa que els jugadors de la Santboiana, en principi, no seran els que competiran amb aquest nou equip (com a mínim de forma generalitzada), sinó que seran nous jugadors i es comptarà amb esportistes provinents d’indrets d’arreu del món i que l’organització de la Superlliga capti per a la competició. De manera que es podria veure un equip amb rossellonesos, argentins, anglesos, etc. representant la franquícia catalana de la Superlliga.

L’organització de la Superlliga ha demanat a les franquícies interessades uns mínims de pressupost i d’instal·lacions, ja que un dels objectius bàsics és transmetre un partit a la setmana (es parla dels divendres) i possibilitar la captació d’imatges en tots els camps per tal d’elaborar un programa setmanal de la Superlliga.

En definitiva, un projecte que vol portar cap a la professionalització del rugby a certs nivells i que sobretot vol donar a conèixer aquest esport. Una iniciativa de la qual tot just comencem a saber coses, però que haurem de seguir de prop per veure com acaba i en què es concreta exactament, ja que hi ha aspectes que podrien variar.

by Jordi Castanyeda
Periodista i soci de La Lleganya

PS. El programa TOT GIRA, de CATALUNYA RÀDIO (dissabtes a les 18h i els diumenges a les 16h), emetrà en breu un reportatge en profunditat sobre el tema, amb entrevistes amb els protagonistes de la iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada