Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

diumenge, 12 d’octubre de 2008

USAP 27 – Benneton 16

Tot i la victòria, l’USAP va oblidar-se ahir del punt de bonus ofensiu. Un punt que només és un punt, í, però que al final de la lliguera es pot trobar a faltar. Sobretot si tenim en compte que el proper partit és a l’estadi dels perillosos Ospreys , segon classificat a la Magners League.

Si tenim en compte, però, l’evolució del marcador, especialment en els primer quart d'hora de joc, cal donar la victòria sense bonus com a bona: en dotze minuts, els italians havien aconseguit tranformar una penalitat i plantar l’ovalada en zona de marca dels locals, que estrenaven samarreta (0-10). Ens els darrers deu minuts de la primera part, però, l’empenta catalana aconseguiria capgirar l’electrònic tot i un nou cop de càstig passat per entre els pals per Marcato. Dos assajos i un drop de David Melé permetien els catalans anar-se’n al descans amb un 17 a 13.

A la represa seria de nou Melé, debutant com a titular enguany, l’encarregat de pujar tres punts més de la banda Sang i Or gràcies a un nou drop (45’). Un nou assaig, aquest cop de la mà de Grandclaude, als cinquanta minuts de joc, acabaria de tocar els italians, que tot i així serien capaços de mantenir l’USAP clavada en els vint-i-set punt, enduent-se d’aquesta manera la derrota més curta de totes les encaixades en terres nordcatalanes. I això que, a partir del minut seixanta, es va comptar amb un jugador més sobre la gespa gràcies a l’expulsió temporal de Salvatore Costanzo. L’organització defensiva italiana, i la manca de concreció catalana van fer la resta.


La sorpresa d'aquesta primera jornada de la HCup va ser el 19 a 17 de Munster, a Thomond Park, enfront Montalbà. Els occitans debutaven a la màxima competició europea, i van vendre cara la seva pell; de fet, va ser una penalitat transformada per O'Gara a manca de tres minuts del final el que va acabar donant la victòria als vigents campions.

2 comentaris:

 1. Algú sap res de la lesió d'en David Marty?????

  Màrius ho has fet expressament de no escriure res d'aquesta lesió????

  Wendy

  ResponElimina
 2. Marty i Grandclaude, tots dos:

  Le trois quart centre catalan, sorti en cours de match contre Trevise souffre d'une entorse du genou droit avec étirement du ligament latéral interne, blessure qui le tiendra éloigné des terrains au moins deux mois. Un nouveau coup dur pour le staff catalan avant le déplacement aux Ospreys puisque Steve Meyer, Nicolas Laharrague, Gavin Hume et Maxime Mermoz ne pourront pas eux non plus postuler pour ce déplacement, les deux derniers devant reprendre la préparation individuelle en début de semaine prochaine.
  Jean-Philippe Granclaude, lui aussi touché contre Trevise, souffre d'une contracture au mollet et reste incertain pour ce déplacement comme Perry Freshwater victime d'une entorse du pouce de la main gauche.
  En revanche, Nicolas Durand, Viliami Vaki et Christophe Manas ont eux repris la préparation individuelle ce lundi. Le staff catalan fera le point jeudi matin sur l'état des troupes avant de communiquer le groupe qui s'envolera pour Swansea, vendredi matin.


  MÀRIUS

  ResponElimina