Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 1 de setembre de 2008

RSA 53 – AUS 8

Després de rebre dues derrotes dolorosíssimes a domicili, els Springboks encaraven el que per ells era el darrer partit de la competició amb un únic objectiu: restaurar l’orgull. I si fem cas del que es va veure sobre la gespa i del resultat final, l’objectiu va aconseguir-se. Austràlia, tot i començar avançant-se gràcies a unapenalitat transformada per Gitteau (6’), va acabar completament desdibuixada i només va poder tornar a moure la seva meitat de l’electrònic a mitja segona part.

Amb quatre assajos per part, els sudafricans van aconseguir imposar la seva hegemonia sense cap mena de contestació per part dels wallabies: ni Mortlock ni Tuqiri tenien el dia. De fet, semblava que el XV australià estava més pendent del partit de Brisbane del dia 13, en què s’enfrontaran als All Blacks amb el títol pel mig. La facilitat amb què l’ala Jongikhaya Nokwe completava les jugades era sinònim de manca de concentració per part dels australians.

A la represa, l’entranador australià va canviar fins a sis jugadors per tal de mirar de maquillar el resultat, que llavors era de 39 a 3. I efectivament, els canvis van aportar una mica de frescor; la justa per tal que Drew Mitchell aconseguís un assaig de la banda aussie. Però la sessió de maquillatge va acabar aquí: encara van caure dos assajos més de la banda local (Pienaar, 69’, i Ndungane, 79’).

Sudàfrica acaba la seva participació al Tri Nations d’enguany en darrera posició, amb dues victòries i quatre derrotes. Tot i haver començat el campionat imposant-se a Nova Zelanda a Dunedin (fet que no es produïa des de feia cent anys!), els springbos han estat molt allunyats d’aquells campions del món d’octubre de l’any passat.

Només resta un partit. A Brisbane, Dissabte 13 de setembre. I decidirà el campió del torneig. Nova Zelanda té un punt més que Austràlia; però difícilment serà un partit especulatiu. El guanyador del Tri Nations té tendència a voler demostrar la seva superiotat i, per tant, ni els wallabies ni els blacks especularan gaire. Això esperem, almenys!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada