Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 11 d’agost de 2008

RSA 63 - ARG 9

Aprofitant l'aturada del Tri Nations, i per tal de celebrar el norantè aniversari de Nelson Mandela, el passat dissabte 9 d'agost el XV dels Pumes va ser convidat a Sudàfrica per tal de disputar un partit amb els springboks. Molt s'havia parlat, després del Mundial de França, de la conveniència o no que Argentina s'integrés, de manera oficial o oficiosa, al Tri Nations. Al final, però, l'única cosa que van poder aconseguir els directius de la UAR va ser un amistós enfront Sudàfrica. Poca broma, però: homenatge a Mandela, possibilitat de revenja de la semifinal de la RWC 2007; el matx tenia tot d'al·licients per no defraudar.

Durant la primera mitja hora de joc la selecció americana va mantenir un bon nivell de joc, pressionant i sense deixar pensar gaire els locals: amb tres encertades puntades (4', 8', 25'), Felipe Contemponi avançava 0 a 9 els visitants al marcador; per si no n'hi hagués prou, Victor Matfield va salvar en el darrer segon un assaig argentí. Va ser, però, a partir del minut 30 que els bokes van començar a marcar el ritme del partit, i a ensenyorir-se del terreny de joc, gràcies a la precisió del seu obertura Butch James. Jacobs (32') i Nokwe (35') aconseguiren dos assajos que els van permetre arribar al descans amb un marcador favorable de 14 a 9.

A la represa ... Bé, a la represa els locals van passar per sobre dels Pumes sense gaire consideracions. Els sudafricans van recuperar l'esperit que els va permetre vèncer a Dunedin fa unes setmanes, i sense cap mena de consideració van clavar set assajos als Pumes durant els segons quaranta minuts. Els argentins va arribar un moment en què no sabien exactament d'on els queien els tantus: Spies, Pietersen (2), Du Preez, van Niekerk (2) i Du Plessis van ser els encarregats d'aconseguir col·locar el 63 en el marcador. Un bon regal per a Nelson Mandela: nou assajos, i tots ells de bella factura.

Amb la victòria, els springboks es reivindiquen de cara al Tri Nations, mentre que els argentins farien bé d'oblidar el més ràpid possible una actuació desastrosa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada