Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 25 d’agost de 2008

RSA 15 - AUS 27

Després de la vergonyant derrota de la setmana passada enfront Nova Zelanda, els springboks rebien la visita d'Austràlia amb la intenció d'aconseguir una victòria que allunyés els dubtes que començaven a corsecar els seguidors sudafricans. Però la cosa va quedar en això: intenció. Els aussies, superiors en tot moment als bokes, van imposar-se per 15 a 27 a uns campions del món per als quals l'octubre de 2007 queda ja molt enrere.

Amb Montgomery i Steyn a la banqueta, els locals van anar permanentment per darrere en el marcador des de que, al minut 9, Matt Gitteau transformava una penalitat que avançava els australians. Massa errors a la mà, una touche sovint inconsistent i previsible, i sobretot, poc esperit combatiu, van acabar passant factura a uns sudafricans que van tenir en la lluita quasi solitària d'Adrian Jacobs i la multiplicació defensiva de Du Plessis, Burger i Juan Smith
els únics detalls dignes a destacar (Jacobs va ser l'autor dels dos assajos, en el tram final del partit, quan ja hi havia poc a fer). Amb el seixanta per cent de la possessió per als australians, Mortlock i companyia van ser capaços de fer ballar els campions del món al so del Waltzing Matilda.

La derrota, a banda de deixar una afició sudafricana a un pas de la revolta (en algunes fases del partit es van arribar a sentir xiulets contra els propis jugadors), va servir perquè els australians trenquessin una ratxa de quinze partits de Tri Nations consecutius perdent fora de casa. Tot i no aconseguir el punt de bonus ofensiu (Robinson, Tuqiri i Mortlock foren els autors dels tres assajos visitants), els aussies resten només a un punt d'uns All Blacks que lideren la classificació del campionat. El darrer partit del campionat, a Brisbane el 13 de setembre, servirà per a saber qui és el campió: emoció, doncs, fins al final. Sudàfrica, per la seva banda, ha quedat fora de la lluita pel títol; de fet, només li queda un partit, contra la mateixa Austràlia i a Johanesburg, el proper dissabte. Per a la seva salut com a equip, val més que el preparin a consciència: una nova derrota podria ser sinònim d'un veritable terratrèmol!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada