Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 4 d’agost de 2008

NZ 39 - AUS 10

Els All Blacks es van retrobar amb la victòria i el bon joc aquest cap de setmana, gràcies al 39 a 10 que endosaren als wallabies. Un triomf que coincidia amb el retorn de McCaw a la gespa i que esdevé, de facto, la primera derrota de l'entrenador neozelandès del combinat australià.

Després d'una cursa de cent metres, Nonu va plantar l'ovalada en zona de marca australiana; mancava la confirmació del jutge de televisió, però de confirmar-se l'assaig aquella darrera acció del partit suposaria el punt de bonus que permetria els locals encapçalar la classificació del Tri Nations ... Moments de dubte, però a la fi l'àrbritre dóna l'assaig: 39 a 10. Una setmana després d'una derrota que els va coure, els neozelandesos van ser capaços de tornar a mostrar la seva cara més combativa i menys anàrquica. Gràcies a un Richie McCaw pletòric, a una davantera més que entonada i a la capacitat de conquesta en touche, el XV de la Falguera va ser capaç de superar el primer quart d'hora de puntades (dos a càrrec de Carter, una a càrrec de Giteau) de la mà del pilar Tony Woodcock. Dos assajos en cinc minuts van desfer com un terròs de sucre els australians; especialment el segon, aconseguit al minunt vint-i-quatre en una jugada de tiralínies: sacada de touche, pilota caçada per Ali Williams i baixada immediatament per un Woodcock lliure de marcatge a cinc metres de la línia de marca. Amb el 18 a 3 els australians van mirar de reaccionar, i de fet ho van aconseguir parcialment: una combinació a la mà va desbordar la defensa local, i Ashley-Cooper acabaria plantant l'ovalada gràcies a la gran jugada de Mortlock (32'). Els All Blacks, però, es reservaven una darrera puntada de Carter per anar-se'n al vestidor amb onze punts de marge.

A la represa, els australians no van saber trobar l'obrellaunes de la defensa local: tot i els canvis introduïts per l'entrenador dels aussies, els kiwis van mantenir-se durs, i encara van poder ampliar la diferència en el marcador gràcies a una penalitat transformada per Carter, i un assaig -força afortunat- de Nonu; amb el 31 a 10 la victòria semblava ja assegurada, i de fet poc va inquietar el XV australià. Només restava una incògnita, que no es resoldria fins el darrer sospir: aconseguirien els All Blacks el punt de bonus? La resposta va ser positiva.

El proper cap de setmana el Tri Nations es pren un merescut descans; no serà fins el 16 d'agost que la competició tornara a posar-se en marxa, des de terres sudafricanes, amb l'interessant enfrontament entre els springboks i els kiwis. Qui vulgui rugby internacional, però, pot mirar de seguir el Sudàfrica - Argentina que es disputarà el dissabte 9 d'agost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada