Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 26 d’agost de 2008

La temporada 2008/2009, segons Rugbyrama

Avui comença el TOP 14. El partit inaugural del nostres arlequins, a l'Aimat Giralt enfront Brive (exquip del nou fitxatge Farid Sid). L’edició digital de Midi Olympique, Rugbyrama, té per costum començar cada temporada amb un perfil dels equips del Top 14. El perfit del club Sang i Or el van publicar dissabte passat, en francès; com no podia ser d'altra manera, la Lleganya ha decidit traduir-lo per tal que els rugbymen catalanoparlants en puguin gaudir sense necessitat de cremar-se massa les neurones ...

On està l'USAP? Semifinalista del TOP14 la temporada passada, l'equip de Perpinyà va pagar el seu començament catastròfic. I tots els esforços per remuntar a la classificació. A Marsella, el XV nordcatalà quasi no va existir davant de Clermont. Però conserva els seus millors jugadors i, amb reforços ambiciosos, l'USAP enceta aquesta nota temporada amb ambició. Però els partits amistosos de pretemporada han sigut decepcionants: un empat amb Sale, i dues derrotes a casa enfront Castres i l'Stade Français.

L'objectiu: el Bouclier. Com a primer objectiu, Jacques Brunel parla de qualificar-se a les fases finals de la Heineken Cup i a les semifinals del Top 14. Volem estar a la zona alta de la classificació. Volem fer les coses bé, millor, que l'any passat. Millor, cosa que vol dir arribar a l'Stade de France i, perquè no?, aixecar el Bouclier de Brennus després de cinquanta-quatre anys. Amb fitxatges com el de Dan Carter, no es pot esperar menys.

L'estrella: Daniel Carter. El seu fitxatge va sorprendre tota la premsa. L'obertura All Black, suposat "tapat" de Toulon, s'encaminava finalment a Perpinyà. Un gran cop per als catalans. Encara que no desembarqui fins després dels tests de novembre, el considerat "millor jugador del món" de ben segur que millorarà el joc de l'USAP. Excel·lent al peu, notable en la gestió i en la defensa, és igualment formidable com a atacant.

El jugador a seguir: Damien Chouly. Chouly és un jugador amb gran futur. En arribar de Brive l'any passat, els nous dirigents catalans hi dipositaren moltes esperances. Tècnic, rigorós i segur en touche, és un tercera línia complet. És veritat que ha participat en vint-i-cinc partits del campionat i encara no ha demostrat tota la seva potencialitat. Però en la mesura que els seus companys de la França sub21 campiona del món, Maxime Médard i Lionel Beauxis, han explotat, s'espera el mateix d'ell. Amb vint-i-tres anys, no té temps per perdre. Pot esclatar aquesta temporada.


La baixa que fa mal: Christophe Porcu. Amb 37 anys, Porcu va retornar a l'USAP tot i estar semiretirat, com a jóker mèdic. I quin retorn! La seva tornada coincideix amb la fantàstica remuntada catalana a la classificació. I no era casualitat. Aquesta segona línia a l'antiga, combatiu i coratjós, va aportar tota la seva experiència i va esdevenir un veritable líder. Enguany, però, Porcu penja definitivament les botes. I diu que aquesta vegada va de bo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada