El SEL Vilanova i la Geltrú ofereix la possibilitat de comprar online els productes del Club; podeu consultar el catàleg. Només cal entrar en contacte amb el Club a través de mail (info@sel.cat), i d'acord amb els gustos de cadascú, fer la comanda pertinent.
Una bona manera de col·laborar amb la iniciativa d'un Club de Rugby a la capital del Garraf!
Qui som?
La Penya la Lleganya fou pensada el 4 d'agost del 2002 durant un sopar de Festa Major entre dues famílies vilanovines: els Bartlett-Margarit i els Puig-Pàmies. Sovint parlaven de rugbi i es plantejaren seguir i donar suport al millor equip de tots els Països Catalans: l'USAP de Perpinyà.
Fou el mes de setembre del mateix any que decidiren crear un Club de Supporters de l'USAP. Podem considerar el mes de setembre del 2002 com la data de fundació de la Penya La Lleganya de Vilanova i la Geltrú. Amb un esperit festiu (d'aquí el nom de Lleganya) i familiar s'animaren a fer el primer despalçament el 12 d'octubre de 2002, un matx entre l'USAP i el Viadana (partit de la Heineken Cup amb victòria de l'USAP per 46/12). Es desplaçaren vuit adults i sis nens, el nucli embrionari de la Penya.
Amb el temps, gent de tota edat, condició i estat mental entraren a formar part de la Penya la Lleganya amb una cosa que els unia molt clarament: l'amor pel rugbi català i molt especialment per l'USAP de Perpinyà.
Avui dia, la Penya la Lleganya acull a gent de diverses tendències i sentiments sense que hagi perdut del tot, més diluit però, l'ambient familiar, d'amistat i festiu que la varen caracteritzar en els seus inicis.
Amb la intenció de difondre l'esport de l'ovalada, augmentar-ne els practicants i incidir en el gran públic a través d'un dels events esportius més televisats, els Jocs Olímpics, des de l'International Rugby Board s'ha iniciat una mena de campanya per aconseguir que el sevens esdevingui disciplina olímpica el 2016. Amb aquest objectiu, l'IRB ha editat documentació (que podeu aconseguir aquí), i ha començat una campanya per tal d'aconseguir la inclusió d'aquest versió del nostre esport "inventada" per Ned Haig. Actualment, el sevens forma part dels Jocs de la Commonwealth des de 1998 i seria una bona manera d'integrar en l'anomenat moviment olímpic les nacions del Pacífic; el Comitè Olímpic Internacional va rebutjar no fa gaire la inclusió del rugby a VII als Jocs de Londres 2012. Per molt que des de les instàncies olímpiques es negui -de moment- aquesta possibilitat, hi ha cap esport que encaixi milor amb la definició de Citius, Altius, Fortius que mou les anelles olímpiques? Hi ha millor manera de recordar que el 1892, el baró Pierre de Coubertin, va ser àrbritre de la primera edició del campionat francès de rugby? O que el rugby a XV va ser disciplina olímpica en les edicions de 1900, 1908, 19020 i 1924? Al cap i a la fi, no s'entèn gaire perquè un esport com el rugby és bandejat de la competició olímpica, mentre d'altres com el volei platja hi participen ...
De moment, l'IRB continua la seva tasca més enllà de l'admissió o no. L'edició de 2009 del Campionat Mundial de Sevens, que tindrà lloc a Dubai, inclourà el campionat femení.
Avui, Vilaweb també en parla: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2971397.
ResponSuprimeix