Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dissabte, 21 de juny de 2008

El millor XV de la Super 14

Des de La Lleganya, amb la intenció d’oferir als nostres lectors el màxim d’informació possible, obrim avui un nou apartat: la Super 14. L’Ivan Font, a banda d’excel•lent fotògraf i millor persona, és un apassionat d’aquesta lliga professional meridional. És per això que n’anirem publicant escrits. I comencem avui, amb el què per ell és el millor Quinze de la temporada d’enguany. El primer de molts i interessants articles, de ben segur!

No és fàcil en una competició amb tantes estrelles i tants equips amb possibilitats d´alçar-se amb el titol, destacar els 15 millors jugadors del torneig en relació amb la seva posicio al camp. En les proximes linies, intentaré, segons la meva molt humil opinió, descriure un XV ideal i una breu ressenya sobre l´elecció.

1 Guthro Steenkamp (BULLS) - El pilar sudafricà és segurament el jugador que tots els equips voldrien tenir: disciplinat, fort com un búfal i amb una presència intimidatòria realment impressionant gracies al seu 1´86 m i 120 kilos.
2 Andrew Hore (HURRICANES) – A punt de cumplir els 30 anys, el talonador dels de Wellington, segurament, està en un dels millors moments de la seva carrera; la seva titularitat en els tests match dels All Blacks així ho certifica.
3 Matt Dunning (WARATAHS) – La seva figura més aviat rodona pot donar peu a la confusió, ja que no eludeix el joc ofensiu i és molt precís en pasades curtes. L´unic defecte és que acostuma a no poder acabar els partits per esgotament.
4 Nathan Sharpe (WESTERN FORCE) – La seva posició natural al camp és de 5, però seria una injusticia que amb la brillant temporada que ha fet el capità dels australians es quedés fora d´aquest XV.
5 Ali Williams (CRUSADERS) – Agressiu, impulsiu, lluitador; si a sobre tingués el cap millor amoblat (he sentit a dir, que es va presentar a un entrenament disfressat d´Spiderman sota l´uniforme de l´equip) seria el segona línia perfecte.
6 Schalk Burger (STORMERS) – Intel·ligent i dur a parts iguals, és capaç de deixar plegat al rival amb una facilitat sorprenent. Fosc i sacrificat en defensa perque els seus companys llueixin: una joia.
7 Richie McCaw (CRUSADERS) – L´elecció més senzilla per fomar el XV ideal. La seva veterania tot i la seva joventut (27 anys) el fa el capità perfecte. Quan McCaw falta tant els All Blacks com els Crusaders perden molt més que un jugador.
8 Ryan Kankowski (SHARKS) – Progressió meteórica d´aquesta jove perla dels de Durban (només té 22 anys). El seu impressionant fisic (1´93 m, 103kg) fa que les defenses rivals tremolin quan entra al xoc. No el perdem de vista!!!
9 Rory Kockott (SHARKS) – El mig de melé dels taurons és una figura controvertida però absolutament capital pels seus. El seu joc és explosiu; a vegades massa individualista, ho supleix amb un gran encert a pals des de mitja i curta distància.
10 Dan Carter (CRUSADERS) – Michalak, Beale, Giteau… Hi ha grandíssims jugadors en aquesta important posició; pero el seu joc precís, junt amb les seves increïbles conversions, el fan estar una mica per sobre de la resta de mortals.
11 Lote Tuqiri (WARATAHS) – Una forma física increïble converteix el Wallaby d´origen fidjià en absolutament imparable amb l´ovalada a les mans. No evita el xoc, tot i la facilitat que té per fintar al rival.

12 François Stein (SHARKS) – La seva evolució en massa muscular ha anat paralela amb l´importància que ha anat adquirin pels seus. Famosos són ja els seus drops i penals des del seu propi camp, amb una efectivitat sorprenent.
13 Conrad Smith (HURRICANES) – Peça clau per als de Wellington, ja que l´aposta dels grocs pel joc de davantera fan del jugador nascut a Hawera un pilar bàsic per sorprendre als rivals desde darrera.
14 Odwa Ndungane (SHARKS) – No és fort, no és gran, perè la seva endimoniada rapidesa junt amb la seva facilitat per trobar forats, el fan un perill constant quan agafa embranzida.
15 Mils Muliaina (CHIEFS) - A aquestes alçades no descubrirem al fullback neozelandès; als seus gairabé 30 anys, és l´ànima dels de Waikato i ningú discutiria la seva titularitat amb el dorsal 15 a qualsevol equip del rugby mundial.


by Ivan Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada