Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 19 de juny de 2008

Clermont: una mica més que temible

Líder de la fase regular, millor atac, amb el líder d’assajos (Nalaga) i el millor realitzador (James), Clermont és un XV dels que més que respecte, poden arribar a provocar pànic. No hi ha precedents en semifinals entre els Arlequins i Clermont; i els partits de la fase regular, es varen resoldre amb una victòria local en ambdós casos (18 a 17 a Perpinyà, 29 a 15 a Clermont).

Els occitans, de la mà de l’entrenador Vern Cotter, aspiren al rugby total; i si no hi arriben, poc els faltarà. L’entrenador neozelandès de Clermont, ha parlat abans de la semifinal que ha d’enfrontar l’equip occità al XV Sang i Or. I a les preguntes de Rugbyrama, va respondre el que segueix ...

Vern, en quin estat de forma han acabat els teus jugadors la fase regular?
M’agrada pensar que estan en el seu millor moment. Tots s’han pogut beneficiar d’unes jornades de repòs durant les darreres jornades, i el l’estat físic i mental és a priori òptim. Ja ho veurem, però, un cop finalitzat el partit el dissabte a mitja tarda. Volem vint-i-dos jugadors al cent per cent, per això segurament tardaré una mica en donar la llista de convocats.
Heu decidit romandre aïllats a Clermont ...
Pretenem que els jugadors es concentrin en l’essencial. Però no hem optat per la concentració i l’aïllament: de fet, mantenim les habituds d’entrenament, vida i relacions. És la nostra opció. Si ens hagués correspost Bordeus, potser sí que hauríem estructurat una concentració i un desplaçament primerenc. Però coneixem Marsella, i ens coneixem a nosaltres i al rival prou.
Jugar en dissabte, i no en diumenge, dona un dia més de descans en cas d’arribar a la final. És important?.
Sí, vint-i-quatre hores de recuperació a aquestes alçades de temporada és important. Però primer cal arribar a la final.
És el partit enfront Dax (95-7) una referència?
Va estar bé per trobar els automatismes, la cadena, el jugar de memòria. Però segur que el marcador de la semifinal serà diferent.
A banda de la darrera victòria en partit de la fase regular, heu finalitzat amb 96 punts a la classificació. Més que no pas París, o Biarritz, en les temporades precedents. Era important acabar primer?
Tots els records són importants. I en aquest cas, els jugadors poden estar orgullosos del que han aconseguit. Hem tingut un bon recorregut a la Heineken Cup tot i la nostra eliminació; no vam entrar a la primera, sinó que hem anat escalant posició rere posició. En aquest sentit estem contents; però després del cap de setmana passat, toca girar pàgina i pensar en la semifinal.
Quina diferència hi ha entre el Clermont de la temporada passada i el d’aquesta?
L’any passat vam arribar a la final, i aquest encara no ... Però si fem cas de les estadístiques, tenim una millor defensa que no pas la de l’any passat, i els jugadors s’han adaptat millor a un sistema de joc que ja coneixen: hi ha més cohesió. La confiança de les victòries sobre equips com Munster, Wasps, Tolosa i Biarritz fan la resta.
Què penseu del vostre rival, l’USAP?
És un equip que aprecio, perquè té clara una escala de valors, i defensa la simplicitat i l’honestedat en el rugby, amb una gran solidaritat entre els jugadors i joves promeses. Tenim un immens respecte per la temporada que han fet, i molt especialment per la darrera sèrie de victòries. Sabem que serà difícil, oimés tenint en compte el suport del seu públic entregadíssim. Segur que serà un gran matx.
Si us classifiqueu per la final, preferiu París a Tolosa?
Com ha dit recentment un jugador de l’Stade Français, és com triar entre la pesta i el còlera. És una frase que resumeix perfectament la situació! Honestament, encara no hem arribar a París i ens volem concentrar en Marsella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada