Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 13 de juny de 2008

Al voltant d'una semifinal

A manca del partit de demà enfront l’SF, la feina ja està feta: l’USAP és a semifinals. Contra qui? La resposta la sabrem dissabte: una victòria enfront els parisencs implicaria Tolosa. I, tot i que encara està per confirmar, l’escenari seria Marsella.

1. L’adversari: la normativa és clara, primer contra quart i segon contra tercer. Avui, doncs, el rival seria Clermont. Però tot pot canviar en la darrera jornada; no tant en la part alta, on Clermont i Tolosa estan afermats en la primera i segona posicions, com en la baixa, on el XV català i el de París s’enfrontaran a l’Aimat Giralt per dirimir el posseïdor de la tercera posició de la fase regular. L’USAP pot assolir-la sempre i quan París no arranqui el bonus defensiu.

2. I a qui prefereixen, els Catalans? Clermont o Tolosa, that’s the question. I els seguidors del XV Sang i Or apliquen la lògica del no sap/no contesta; també els jugadors. La consigna és clara: poc importa. Porcu ha estat clar: Si un vol ser campió, ha de guanyar tothom. Més clar, aigua. Si mirem els precedents d’aquest temporada en les visites a l’exterior, no es pot dir precisament que sigui per tirar coets: derrota a Tolosa (41-15) i a Clermont (29-15), i victòries a casa contra els equips ‘B’.

3. Bordeus? Marsella? Si s’aplica la lògica, i més enllà de l’adversari, sembla clar que el matx s’hauria de disputar a Marsella. Per allò de la proximitat, i perquè els supporters catalans són capaços d’omplir el Velòdrom de Marsella sense gaire problemes. El problema és el rival; amb Tolosa, s’obre encara que sigui mínimament, la porta de Bordeus.

4. Cal guanyar París dissabte? D’acord amb les declaracions de Jerome Porical, cal fer un gran partit dissabte per tal d’afrontar les semifinals amb confiança. I és que, a banda de restar imbatuts a domicili (únic cas en tot el Top 14), cal mantenir una dinàmica positiva de dotze victòries en els darrers quinze partits.

Més enllà del resultat i la possibilitat d’aconseguir la tercera plaça de la regularitat, el matx enfront l’Stade servirà de termòmetre per conèixer els ànims dels jugadors i l’afició de cara a la cita de la setmana entrant. Si és a Marsella o a Bordeus, enfront Tolosa o Clermont, en el fons tan se val: el que compta, com deia aquell, és tenir París com a nord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada