Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 27 de juny de 2008

16-0

Aquest dissabte, l’ASM intentarà per primera vegada inscriure el seu nom al Bouclier (ja van set finals perdudes ...); per la seva banda, Tolosa lluitarà per aconseguir el seu dissetè Brennus. Un palmarès ben diferent; però val a dir que, a un partit i tenint en compte el joc desenvolupat per ambdòs XVs, de poc serveix l’historial. Sobre la gespa de París, dissabte, els dos millors equips del TOP 14 dirimiran el dret d’aixecar el títol. L’Stade Toulousain i l’Association Sportive Montferrandaise ja s'han enfrontat tres vegades en els darrers quinze anys en final del Top 14. De moment, la història i l’estadística estan de la banda roig-i-negra …

1994: Tot i haver dominat durant 9-0 part del primer període, l’ASM de Philippe Saint-André, Jean-Marc Lhermet I Christophe Juillet van patir en primera persona l’eficiència i l’experiència d’un XV de Tolosa comandat per una fortíssima davantera i Christophe Deylaud. Després d’avançar-se abans del final del primer temps, l’Stade va saber aguantar les envestides de Clermont i va ser capaç d’endur-se la victòria, i el seu onzè títol, per 16 a 22.

1999: Altre cop l’experiència dels de Tolosa es va imposar a la voluntat de Clermont. I sobretot gràcies a l’exAll Black Lee Stensness, que va saber imposar un ritme de partit que va acabar aigualint les esperances dels de l’Alt Garona, que van errar quatre penalitats. De nou els de Clermont quedaven a les portes d’aconseguir el seu primer títol; aquest cop, per un marge més estret: 15 a 11.

2001: La darrera topada en final va mantenir la tònica general dels enfrontaments entre ambdós clubs en aquestes circumstàncies. El 2001, a més, Clermont va veure com apareixia la jove guàrdia tolosana: Michalak, Bouilhou, Paitrenaud i Jeanjean eren la saba nova que complementava els clàssics Califano, Pelous, Marfaing i Delaigue. Va ser en aquesta ocasió quan Clermont va encaixar la derrota més àmplia (34-22), tot i haver arribat al descans amb només tres punts de desavantatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada