Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 5 de maig de 2008

USAP 16 - Biarritz 3

Si, com deien els periodistes, el partit de dissabte decidia quin dels dos equips en litigi acompanyaria Clermont, Tolosa i París a les semifinals, ja tenim la resposta. L'USAP va trencar la maledicció basca (Biarritz s'havia endut el punts de Perpinyà els dos darrers anys ...), i així es va poder inaugurar la nova Tribuna Bernard Goutta de la millor manera possible.

Prop de quinze mil supporters van assistir en directe a la consolidació definitiva d'una remuntada de dimensions gairebé titàniques; si agafeu l'hemeroteca, fa uns mesos el futur del XV Sang i Or tenia mala pinta. Ara, però, tot són flors i violes: en els vuitanta minuts de l'enfrontament amb Biarritz, els nordcatalans van mantenir en tot moment la iniciativa i el lideratge en el marcador. Des de la puntada de Percy Montgomery als vuit minuts de joc (que Yachvili va tardar mitja hora en igualar), l'USAP va ser senyora i mestressa de l'encontre. El rival es mereixia aquest esforç al límit, i la inauguració de la darrera fase d'ampliació de l'Estadi, també; és per això que els jugadors s'entregaren al màxim davant d'un XV basc que quan semblava que anava a aixecar el cap, va rebre la plantofada d'un assaig de Durand (43'; 13-3). En sortida de melée, el 9 català va agafar la pilota i es va anar escapant, durant trenta metres, de tots els jugadors blanc-i-vermells que li sortiren al pas. L'oval plantat, i el matx -com aquell qui diu-, decidit ja des d'aquell moment. Va ser, com ha estat durant els darrers partits, la davantera catalana la que va mantenir el pes del partit; i el públic, agraït, va ser gratificar els seus jugadors a mesura que eren substituïts: Porcu, Mas, Tincu, Tuilagi i Freshwater van ser aplaudits fins a l'extenuació per uns aficionats que veuen com el cinquè classificat ja està a vuit punts.

La notícia sorprenent del cap de setmana, però, va ser la derrota de Clermont enfront Castres (28-35); no sorprèn tant la victòria de Castres, equip ferm i potent, com la fi d'una ratxa de déu victories per part de Clermont, que manté el liderat del Top 14. Podeu veure un resum de la jornada, com sempre, clicant sobre l'enllaç del programa de France 2, Rencontres a XV. Val la pena, encara que només sigui per admirar l'impressionant assaig de la Fura.

1 comentari: