Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 21 d’abril de 2008

USAP 38 - Baiona 13

Trenta-sis minuts i la feina feta. Aquest podria ser una de les lectures del partit de dissabte. La Lleganya, com a complement de la Segona Festa del Barret i l’Espardenya, va aparèixer per sorpresa en la seva completa diversitat territorial (de la Ribera d’Ebre a l’Alt Empordà, de Gal•les al Garraf), a l’Aimat Giralt. I va valer la pena el retorn a pesages, on vam poder fruir d’una victòria bonificada que manté l’USAP dins del quartet davanter del Top 14. Els propers partits enfront Brive, i sobretot el de Biarritz, seran cabdals; sis victòries consecutives a la lliga permeten mantenir l’excel•lent marxa de les darreres setmanes. L’escandalosa derrota a Tolosa s’està descobrint com el revulsiu de la temporada ...

Els vuitanta minuts van ser de propietat catalana; només en els moments finals de la primera part, i els inicials de la segona, els de Baiona van inquietar el XV Sang i Or. De fet, va ser en aquells moments quan els bascos van aconseguir els seus dos assajos, de la mà de Peyras (39’) i Lhande (44’). Però el seu primer assaig, aconseguit en l’últim sospir del primer temps, va servir només com a contrapunt dels quatre aconseguits pels catalans en els primers trenta-sis minuts del partit: Durand als quatre minuts en una despenjada de melée (4’), Marty arran d’un creuament de la línia (14’), Tonita després d’una jugada de desgast de davantera (30’) i, Durand de nou en una sortida pel tancat d’un maul (36’). El 24 a 0 només va poder ser mitjanament dissimulat pels dos assajos en moments de guàrdia baixa dels Catalans; l’acostament en el marcador (24-10, 44’) no va arribar a inquietar en cap moment al públic ni als jugadors locals, que van saber en tot moment contemporitzar l’atzagaiada basca. De fet, encara van caure dos assajos més de la banda catalana, de la mà de la força de la davantera concretada en Bozzi (49’) i de l’agilitat dels tres quarts, personalitzada en Candelon (70’, primer assaig de la temporada!).

En gairebé tots els assajos, la factura va ser de llibre, de manual. L’USAP va jugar un partit pràctic, i efectiu; sense gaire floritures. Si pensem, a més, amb la quantitat de pilotes perdudes a la mà, el balanç no pot ser tant positiu: divuit pilotes perdudes, enfront d’un altre tipus d’equip, hauria suposat una veritable sagnia. Acabat el partit i preguntat per l’evolució del matx, i les possibilitats d’arribar a semifinals, Brunel va ser clar (i irònic): Entrem en un període complicat i hem de tenir confiança en nosaltres.Perquè ja se sap que no podem tenir la complicitat de Clermont o Tolosa ... A partir d’ara, cada punt valdrà el seu pes en or: dels vuit partits restants, els Sang i Or esperen aconseguir un mínim de sis victòries més. Esperem que siguin més!

1 comentari:

  1. El Marty va fer un assaig!!!! I el Joan em diu que es una mica patata... aquest fill que tinc....
    Algu te fotos de la festa?

    ResponElimina