Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dissabte, 26 d’abril de 2008

Una plaça, dos candidats

Si no hi ha sorpreses, la darrera plaça amb dret a disputar les semifinals se la jugaran en aquestes vuit darreres jornades l’USAP i el Biarritz. Rugbyrama ha fet una comparativa, i el resultat final sembla que ens afavoreix ...

ESTAT DE FORMA
USAP
Tot i la increïble ratxa de Clermont, podríem dir que a hores d’ara els nordcatalans són l’equip revelació de les darreres jornades. Amb les seves vuit victòries consecutives, el XV Sang i Or està realitzant la millor sèrie de resultats des de la reformulació de la lliga el 2004. Si bé és veritat que els catalans han aprofitat un calendari favorable (sis partits a casa), han estat capaços de vèncer París i Bourgouin a domicili; i això no està a l’abast de tothom. Amb aquesta ratxa, l’USAP ha aconseguit 33 punts, 13 més que no pas en les deu primeres jornades.
Biarritz
Si comparem els resultats aconseguits per l’USAP en aquestes darreres vuit jornades amb els aconseguits per Biarritz, el recorregut basc és menys positiu: quatre victòries, quatre derrotes. Però dels quatre darrers partits, el BO n’ha sortit vencedor en tres ocasions, i la derrota va ser enfront Tolosa (equip de nefast record, també, per als catalans). I no només ha millorat el percentatge, sinó que també ha esgarrapat els primers punts de bonus ofensiu de la temporada, i en dues sortides a domicili. D’acord que va ser enfront Baiona i Auch, però aquests són els deu punts que li permeten mantenir el ritme de l’USAP.

EL JOC
USAP
L’arribada de nombroses novetats en la plantilla, i un nou entrenador, Jacques Brunel, van implicar una certa pèrdua d’identitat del conjunt a principi de temporada. Nicolas Mas ho va expressar clarament: Havíem perdut una mica la noció de combat, la importància de la defensa, volíem jugar massa. I l’USAP és, sobretot, combat i agressivitat. Un cop retrobats els valors, la cosa ha començat a rutllar; i es pot personificar, tot i que ha estat una feina (com havia de ser, sinó?) d’equip. El mateix Mas, o el renascut Porcu en són el paradigma. Des de fa dos mesos, els catalans fan de catalans. I la roda va girant.
Biarritz
Biarritz pateix de la comparativa amb Clermont o Tolosa. Ha hagut d’esperar el retorn dels internacionals, i la reaparició d’alguns lesionats, per retrobar una coherència col•lectiva que l’ha tornat de nou als llocs capdavanters del campionats. L’equip de Patrice Lagisquet resta fidel a ell mateix, coneixedor dels seus límits i de les seves qualitats. Les qualitats, fonamentalment centrades en el joc al peu i la solidesa del pack (especialment en defensa: 15 punts en els darrers quatre partits).

EL CALENDARI
USAP
En els darrers vuit partits, l’USAP ha estat de sort: sis partits eren a casa. El final de temporada és un pèl més complicat per als homes de Jacques Brunel: cinc desplaçaments (Brive, Montauban, Clermont, Auch i Dax) i els tres tenors a Perpinyà (Biarritz, Tolosa, París). Dels vuit partits, quatre són teòricament assumibles i els altres quatre més complexos. Però el matx crucial serà dissabte vinent enfront Biarritz: uns quarts de final virtuals.
Biarritz
Sprint final en dos temps per als bascos: de les properes quatre jornades, tres desplaçaments. Després, tres partits a domicili dels darrers quatre enfrontaments. Per tenir possibilitats, el Biarritz (que marxa en cinquena posició un punt per darrere dels catalans), ha d’aconseguir vèncer en terreny propi, i esgarrapar com a mínim dues victòries a l’exterior. Però una derrota a l’Aimat Giralt seria mortal de necessitat per a les seves aspiracions.

CONCLUSIÓ

Grosso modo, a hores d’ara les probabilitats indiquen un 55% per l’USAP i un 45% per Biarritz. Però és evident que el vencedor del duel directe entre ambdós és qui tindrà més números per disputar les semis. Els nordcatalans compten amb l’avantatge de jugar a casa, davant del seu públic; i igualment pot aprofitar els partits enfront Auch i Dax per arrencar punts de bonus ofensius. Les espasses, però, continuaran en alt fins al darrer sospir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada