Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 4 d’abril de 2008

Escalfant l’ambient …

El partit de demà dissabte entre l’USAP i els London Irish no és un partit normal. No ho és, només, per ser quarts de la competició europea per excel•lència; i tampoc ho és, perquè serà el tercer enfrontament dels dos clubs enguany, després d’haver-se trobat en la fase prèvia per grups. A aquesta anormalitat, que hauria de fer pensar una mica els responsables de la Heineken Cup, s’hi ha de sumar que els partits precedents van tenir un desenvolupament particular. A Reading, l’USAP va perdre un punt de bonus defensiu “gràcies” a l’àrbitre; del partit a l’Aimat Giralt, Perry Freshwater se’n va sortir amb una suspensió de quatre partits per una topada amb Roche. I per tal de mantenir la tensió, els anglesos han començat una mena de guerra de declaracions, acusant els catalans de practicar vells mètodes i d’una agressivitat extrema. Les declaracions de l’assistent tècnic, Tobby Booth, tenen un regust força desagradable: “Sabem com són físicament i estem satisfets del nomenament de l’àrbitre. Sabem que Alain Roland és conscient de la situació i estarà en conseqüència preparat”. Aquesta actitud dels Exiles, més propera a comportaments que veiem cada cap de setmana en el món del futbol que no pas en la clàssica actitud dels rugbymen, són preocupants.

De banda catalana, Jacques Brunel ja ha facilitat a la premsa la llista dels vint-i-dos convocats: Tincu, Guirado, Freshwater, Chobet, Mas, Bozzi, Hines, Alvarez-Kairélis, Porcu, Tonita, Vaki, Tuilagi, Chouly, Durand, Cusiter, Laharrague, Grandclaude, Marty, Hume, Planté, Manas i Montgomery. Brunel, a més, va aprofitar per deixar les coses clares: “Se me’n refot la campanya de premsa dels anglesos: no llegeixo els seus diaris i no em preocupa gens. Simplement volen excitar el nostre comportament llatí. Coneixem el seu equip, les seves qualitats i el seu potencial. Hi haurà un àrbitre i no dubto de la seva imparcialitat”. La diferència entre les declaracions d’uns, i altres, és abismal.

Del partit, només un darrer detall. L’USAP aprofitarà per estrenar la nova samarreta, amb el logotip de la Capitalitat Cultural de Perpinyà; de fet, part del club va estar dimarts a Barcelona per tal de presentar l’esmentada samarreta. Confiem que la capitalitat ens porti a semifinals!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada