Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 10 de març de 2008

La Calcutta es queda a Escòcia

Irlanda 12 – Gal•les 16
Escòcia 15 – Anglaterra 9
França 25 – Itàlia 13


Gran jornada dels Sis Nacions, aquest cap de setmana. Per la disparitat dels resultats, però sobretot per l’emoció del partit de Murrayfield on els amfitrions del Card es disputaven, com cada any, la Calcutta Cup enfront el XV de la Rosa.

El primer partit va ser el de Croke Park, on el XV del Trèvol va començar marcant diferències en el marcador gràcies al peu de Ronan O’Gara (5’, 19’); però mica en mica, els gal•lesos es van treure la son de les orelles i van plantar cara amb eficiència a la davantera irlandesa. Veient, no tant l’evolució del partit com si el joc sobre la gespa, hom no podia deixar de tenir la sensació que per a la generació de jugadors irlandesos encapçalada per O’Driscoll s’està iniciant una corba descendent. Si bé van finalitzar el primer temps per davant en el marcador, la voluntat del XV del Porro va igualar el marcador als sis minuts de la represa i, cinc minuts després de l’igualada, el petit Shane Williams aconseguia l’únic assaig del partit. Amb el 6 a 13 en el marcador, Gal•les centraria el seu joc a continuar desgastant una davantera irlandesa que, sincerament, ja no és el que era.

Murrayfield va viure dissabte una d’aquelles jornades especials. No tant perquè la Calcutta no es va moure d’aquell estadi, sinó sobretot per la manera en què fou assolida la victòria. Els vint-i-quatre punts aconseguits entre els dos equips foren aconseguits amb penalitats (Wilko de la banda anglesa, Patterson-Parks de l’escocesa), sí, però l’esforç de la davantera escocesa va ser titànic: les dues primeres línies, amb el jugador nordcatalà Nathan Hines, van realitzar una veritable performance davant d’una selecció de la Rosa especialista en el joc amb els homes gruixuts. No és que Escòcia guanyés la Calcutta, és que ho va fer girant contra els anglesos les seves armes: davantera contundent, peu encertat. I al nord de la Muralla d’Adrià van córrer els rius de cervesa i whisky ...

El darrer partit, entre França i Itàlia, va tenir un resultat final previsible però amb un combinat del Gall encara verd, i amb poc ganxom molt haurà de millorar per superar el XV del Porro el proper dissabte. Tot i comandar en tot moment el marcador, els del Gall no van saber imposar la seva teòrica superioritat individual i els italians es van mostrar més com un bloc. Els assajos de Floch (13’), Jauzion (43’) i Rougerie (66’), degudament acompanyats per dues penalitats transformades per Yachvili, van ser suficient per aconseguir la victòria enfront d’uns azurri que van provocar més d’un ensurt als francesos quan Castrogiovani va plantar un assaig que deixava el 18 a 13 en el marcador (58’). A destacar com a seguidors usapistes la titularitat de Mas, i el debut de Guillem Guirado: per dos minuts, no van compartir gespa.

Amb aquests resultats, el partit del proper dissabte entre França i Gal•les serà de capital importància per saber qui aixecarà, enguany, el trofeu de campió del torneig. Tenint en compte el que hem vist fins ara, els pronòstics són ben oberts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada