Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 25 de febrer de 2008

Els gal•lesos, en solitari

Després de la jornada d’aquest cap de setmana, sembla clarificar-se la situació del Sis Nacions. O si més no, el liderat de la competició.

En el primer partit, Gal•les va imposar-se a Itàlia per 47 a 8. L’amplíssim marge no ens ha de fer perdre de vista que, sobretot en el primer temps, el XV del Porro va estar a un pas de l’enfonsada general. Amb un 6 a 5 en el marcador, els italians van estar a punt d’aconseguir un segon assaig que hauria desubicat els locals definitivament; l’assaig de Lee Byrne a la mitja hora de joc, però, va assentar els Dracs Vermells sobre el terreny de joc i, a partir d’aquell moment l’electrònic només es va moure en favor dels locals. Quatre assajos més caurien de la banda local, i al final un marcador –potser exagerat- de 47 a 8 va deixar els italians amb un agre regust a la boca.

Irlanda, per la seva banda, va acomplir els pronòstics i va imposar-se a Croke Park al XV del Card, per 34 a 13. Amb dos assajos a la primera mitja hora de joc, aconseguits per David Wallace i Robert Kearney, els irlandesos van marcar el ritme d’un partit en què els escocesos només van poder aconseguir una marca, de la mà de Simon Webster. Ja fa més de deu anys que els del Card no aconsegueixen una victòria en terreny irlandès al Sis Nacions.

França va protagonitzar la sorpresa de la jornada. Tot i que, de fet, el XV del Gall és especialista en sorpreses d’aquests tipus; ja va protagonitzar una de les seves clàssiques pàkhares en la segona part enfront Irlanda. Però dissabte hi va tornar en el partit contra Anglaterra, i a més davant de la seva afició. El 13 a 24 final no resumeix el joc desenvolupat durant el partit, però sí la capacitat de concentració dels dos XVs; els deixebles de Lievremont van patir la rapidesa de Sackey i el peu de Wilko, i no van ser capaços d’imposar un joc que tots sabem –o imaginem- més lliure i no tant centrat en la davantera com l’anglès.

Amb aquests resultats, Gal•les encapçala la classificació amb tres victòries; Irlanda, França i Anglaterra la segueixen amb dues victòries. La propera jornada, la quarta, serà capital: l’enfrontament entre Irlanda i Gal•les a Croke Park pot posar emoció al capdavant de la taula; i la Calcuta Cup, a Murrayfield, pot servir a Escòcia per descartar les opcions del XV de la Rosa. Per la seva banda, a Itàlia li tocarà ballaramb una França amb ganes d’oblidar el partit contra Anglaterra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada