Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 14 de gener de 2008

USAP 55 - Beneton Treviso 13

Desplaçament lleganyista, victòria usapista. Per segona vegada aquesta temporada, la Penya La Lleganya es va desplaçar a Perpinyà per gaudir d’un partit de competició europea dels nostres arlequins; i per segona vegada, l’USAP va aconseguir una victòria treballada i en aquest cas, a més, aparatosa (per als italians, s’entèn).

El partit del passat dissabte va ser un matx completament dominat pel XV Català, molt especialment durant els segons quaranta minuts, quan la fortalesa física dels visitants s’esfondrà sense remissió. De fet, els de Treviso no van trepitjar camp català fins després del primer cop de càstig transformat per Cedric Rosalen als sis minuts de joc. Els italians només comptaven amb una arma: els errors catalans. I fruit d’un d’aquests errors van arribar a zona de 22 al minut 9; però una bona sortida després de la recuperació catalana va portar a una touche en zona de 22 italiana, que Gerrie Britz s’encarregà de transformar en el primer assaig del partit (10’, 8-0). Els italians tardaren dotze minuts en respondre a través del peu de Marius Goosen, però l’USAP tenia apresa la lliçó: no posar-se gaire nerviosos, desgastar davantera i aconseguir el punt de bonus ofensiu. Al minut vint-i-cinc, un cop de càstig a uns trenta metres de pals és llençat a touche: la davantera catalana percuteix, i els italians aguanten la pressió catalana. Però només dos minuts: Durand aconsegueix el segon assaig, i Rosalen la transformació: el 15 a 3 permet una certa relaxació a un públic encara no curat d’espants aquesta temporada.

A la mitja hora de joc, però, s’esdevé una jugada clau: un atac italià acaba amb Sebastien Chobet lesionat a la banqueta i una penalitat transformada, de nou, per Goosen. Es produeix un cert desconcert que costa d'encarrilar. I quan s’havia acomplert el temps reglamentari, el fullback Brendan Williams aprofita la seva agilitat per esventrar la defensa catalana i donar mig assaig a Corniel Van Zyl. Amb la corresponent transformació, el marcador final del primer temps reflecteix un 15 a 13 que si bé no tradueix el que s’ha vist sobre la gespa, sí que deixa els cors dels aficionats catalans un pèl encongits.

L’inici del segon temps, però, allunyà els dubtes que havien aparegut. Després d’una magnífica combinació entre Montgomery, Durand i Britz, la davantera acabarà acompanyant Guillem Guirado en l’assoliment del tercer assaig nordcatalà. I aquí es va acabar el partit. El XV de Treviso, esgotat físicament per les contínues percussions de la davantera catalana (i molt especialment per la contundència de Tuilagi), cedirà completament la iniciativa i el terreny a una USAP que aconseguí encara quatre assajos més: Guirado, per dues vegades més, Cusiter (que havia entrat en substitució de la guilla Durand) i Jean Pierre Pérez. El segon temps fou una passejada catalana, amb el públic entregat i fent l’onada.

Els cinc punts aconseguits dissabtes no van servir per caçar en la classificació els London Irish, que encara romanen en primer lloc del grup gràcies a la seva victòria enfront Newport per 41 a 24. Però, tot i que encara queda el darrer partit en terres gal•leses, sí que deixen el XV Sang i Or en una immillorable posició per a Quarts. Un altra qüestió és saber sí el passi de fase serà com a primer de grup, o com a un dels millors segons.

Més enllà del resultat, a més, la Lleganya no va tornar de buit; al reportatge fotogràfic del nostre amic Ivan, que ben aviat us oferirem, hi hem d’afegir les fotos que acompanyen aquesta crònica. El retard en la sortida de l’estadi (hi havia rebaixes a la botiga del club, i ens havíem de firar!), ens va permetre aconseguir aquestes instantànies amb Marty, Hines, Grandclaude i Guirado. A destacar aquesta darrera, en la qual el talonador català està a punt d’entrar en una melée amb els pilars més potents de la Penya al seu costat. El proper objectiu del fenòmenu fan, Percy Montgomery!

1 comentari: