Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 18 de gener de 2008

Pistorius

Fa uns mesos vam publicar, en aquest mateix web, la història de Nicolás Pueta, jugador argentí de rugby tot i tenir una malformació física greu. L’esforç i la voluntat d’en Nicolás va arribar a ser reconeguda per la IRB en la cerimònia dels Rugby Awards. Doncs bé: avui hi tornem amb una història d’autosuperació. La del sudafricà Oscar Pistorius.

A molts potser els sonarà el nom. En els darrers dies, ha aparegut en els mitjans de comunicació diverses vegades per la negativa de la IAAF a la seva petició de participar en els Jocs Olímpics de Beijing 2008. Pistorius va néixer sense turmells ni peronés; quan tenia un any, els seus pares van haver de prendre una decisió duríssima: la d’amputar al seu fill les dues cames de genoll en avall. Des de llavors, dues pròtesis li fan la funció de cames i, contra tota lògica, Pistorius ha esdevingut un esportista incansable. Tot i que actualment és velocista, ha practicat amb anterioritat futbol, natació, tennis i ... rugby! Sí, noies i nois, rugby. De fet, l’ovalada va ser la seva gran passió des de la infància fins el 2003, quan una lesió al genoll el va allunyar de la gespa.

Històries com les de Pueta o Pistorius són veritables símbols de superació, esforç i voluntat. Tres dels pilars del rugby. Tres dels pilars de la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada