Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dissabte, 15 de setembre de 2007

El primer marcador de tres xifres

Nova Zelanda 108 – Portugal 13
Gal•les 20 – Austràlia 32
Irlanda 14 - Geòrgia 10

Poca història ha tingut el primer enfrontament d’avui. El diferencial existent entre els All Blacks i la selecció portuguesa és alguna cosa més que mera estadística; i això s’ha traslladat sobre la gespa. Només el fet de ressenyar els catoze (1) assajos aconseguits pels de les Antípodes ja hauria de ser suficient; però aquí, no en tenim prou. I per això volem subratllar un cognom: Cordeiro. Ell ha estat l’encarregat d’aconseguir un assaig que, amb els anys, potser esdevingui llegendari a Portugal. Els portuguesos no han tingut en cap moment por del resultat, i han jugat amb relativa desvergonya i seguretat. Com bé ha dit el seu entrenador És un dia excel•lent per al rug by a Portugal i arreu del món. El rugby ha d’evolucionar, i només jugant al màxim podem fer-ho. No crec que ni el partit ni el resultat hagin estat decebedors: ha estat un gran espectacle i la gent s’ho ha passat bé .

A Cardiff, la selecció amfitriona no ha pogut amb els temuts wallabies. Els Dracs Vermells s’han vist sorpresos a la primera part per la força física dels australians i la visió de joc de Creggan; el resultat al final dels quaranta minuts era de 3 a 25. L’inici del segon temps ha suposat un lleuger canvi en el rumb del partit: Austràlia continuava dominant, però d’una manera més tènue, i els errors enfront la defensa gal•lesa han començat a sovintejar. Això ho han aprofitat els XV del Porro per acostar-se en el marcador fins a un 13 a 25 esperançador. Però Austràlia s’ha desvetllat: Latham ha enviat un up and under impressionant, i la mala recepció d’Stephen Jones ha habilitat al fullback australià per aconseguir l’assaig que enfonsava les esperances gal•leses d’encapçalar el grup. En els darrers deu minuts, Austràlia ha acabat jugant amb tretze jugadors per dues expulsions temporals, però tot i així els locals només han pogut acostar-se en el marcador gràcies a un assaig de Shane Williams. El despertar del Drac ha estat tardà ...

El tercer partit del dia ha estat, probablement, el més sorprenent. Les imatges d’ambdós equips en el seu primer partit diferien: el XV d’O’Gara i Companyia s’havia mostrat fluix i poc encertat amb Namíbia. Geòrgia havia lluitat amb Argentina fins a l’extenuació, aconseguint fins i tot avançar-se en el marcador en els primers compassos de l’enfrontament. Aquest cop, però, Irlanda ha plantat l’oval al minut 16: obrir la llauna georgiana, aparentment, els ha costat menys que als Pumes. Però els georgians no s’han donat en cap moment per vençuts, ni han defallit tot i la corrua de canvis que han protagonitzat. La davantera i la seva feina han estat cabdals per aconseguir un 7 a 3 en el descans, que podia haver estat millor i tot: una penalitat i un dropsin bin i inferioritat per als irlandesos, ha sorprès a propis i estranys: en plena jugada d’atac celta, Shkinin intercepta una passada llarga d’Stringer i s’escapa fins a la zona de marca. Els georgians capgiraven el marcador. Haurien de passar deu minuts perquè els irlandesos tornessin a imposar el seu avantatge en el marcador, de la mà de Dempsey. El darrer quart ha estat un patiment constant per a la defensa irlandesa; ordenada i procurant no cometre faltes, ha mantingut l’empenta d’uns georgians que ha marxat de la gespa de Burdeus amb un somriure d’orella a orella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada