Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 31 de gener de 2008

Camí del Sis Nacions (V)

Si alguna selecció ha preparat de cara a aquest Sis Nacions una revolució, aquesta és França. El XV del Gall ha renovat la banqueta, i rejovenit l’equip (s’ha passat d’una mitjana de trenta-dos anys, a una de vint-i-sis). Podríem dir, sense equivocar-nos gaire, que l’entrada de Marc Lièvremont a la banqueta de l’Hexàgon ha anat acompanyada de la retirada d’una generació de jugadors que ha cremat tots els cartutxus possibles; estem parlant d’Ibañez, Chabal i companyia. L’eliminació a mans d’Anglaterra a semifinals d’un Mundial que gairebé tenien coll a vall en tant que amfitrions, va causar un veritable terratrèmol en terres gal•les. I el terratrèmol va acabar amb el seleccionador, Laporte, i molts dels jugadors fins llavors indiscutibles. França, doncs, es reinventa, tot i que continua bevent de les fonts tradicionals d’on sorgeix el rugby. Si algú vols saber quines són, només ha de punxar el video d’ací sota ...Marc Lièvremont, a més, no ho tindrà pas fàcil perquè el calendari se li ha tirat a sobre. Per al partit contra el XV del Card d’aquest dissabte, la preparació ha estat mínima (quatre sessions i para de comptar); i això, amb jugadors nous i un sistema per ensamblar, li pot passar factura davant d’una selecció escocesa més travada i conjuntada. “Li pot”: en condicional. Tots sabem que el XV del Gall compta amb suficient tradició i, sobretot, amb una manera natural de concebre el rugby; què vol dir, això? Doncs que són capaços del millor i del pitjor. O, com va dir fa el 1999 Andrew Mehrtens, que són previsiblement imprevisibles. El partit de diumenge entre el Card i el Gall promet emocions.

Els seleccionsts per Lievremont són Brugnaut (Dax), Faure (Sale), Poux (Tolosa), Servat (Tolosa), Szarzewski (Stade Français), Jacquet (Clermont), Nallet (capità, Castres), Mela (Albi), Bonnaire (Clermont), Dusautoir (Tolosa), Ouedraogo (Montpellier), Vermeulen (Clermont); Elissalde (Tolosa), Parra (Bourgoin), Skrela (Stade Français), Trinh-Duc (Montpellier), Fritz (Tolosa), Traille (Biarritz), Clerc (Tolosa), Heymans (Tolosa), Malzieu (Clermont), Rougerie (Clermont).

1 comentari:

  1. Eps! Segons comenta el web de l'USAP, "David Marty a été appelé en équipe de France pour affronter l'Ecosse suite au forfait de Florian Fritz ". Sí que hi haurà finalment representació catalana al XV del Gall!

    ResponElimina