Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 28 de gener de 2008

Camí del Sis Nacions (III)

Escòcia és, probablement, un dels equips que afronta l’edició del 2008 del Sis Nacions amb més serenitat. Des de la vuitena posició del rànquing de l’IRB, no té les urgències històriques d’Irlanda, ni la pressió mediàtica de França, ni la combinació d’ambdós factors que pugui patir Anglaterra (oimés després de la seva derrota en la final de la Copa del Món el passat octubre). Els del Card compten amb diversos títols a les seves vitrines; tots, però, ja daten de l’anterior mil•leni (1999 en el cas del títol; 1990 en el cas de la Triple Corona i el Grand Slam). És un equip que, més enllà de les fílies i fòbies personals, ha donat al món del rugby jugadors de la talla del mític Tauró Blanc John Jeffrey, o el celebèrrim Gavin Hastings. El combinat nacional escocès compta, a més, amb dos usapistes dins de les seves files: Chris Cusiter i Nathan Hines. Un motiu més per seguir de ben a prop les evolucions d’una selecció que debutarà a Murrayfield en un més que complicat matx enfront el XV del Gall.

La seva participació a la RWC 2007 va ser la més correcta de les tres nacions celtes. Mentre Gal•les i Irlanda queien eliminades a la primera de canvi, Escòcia superava la primera fase perdent només el partit contra els All Blacks (0-40). La derrota a quarts enfront els Pumes, selecció revelació, va deixar un regust amarg a les goles escoceses. Habituats com estan al whiskey, però, sembla que han superat el tràngol i es disposen a afrontar el Sis Nacions amb més fortuna que no pas en les darreres edicions (cal recordar que l’any passat els del Card van ser humiliats per Itàlia a casa seva, per 17 a 37). El rugby escocès es prepara per donar el màxim de si mateix i mirar de tornar les tardes de glòria a Murrayfield. O, si més no, aconseguir la Calcutta Cup enfront Anglaterra el 8 de març; diuen les males llengües que els patriotes escocesos en tenen prou amb veure Anglaterra enfonsada i la Calcuta a la banda nord del Mur d’Adrià ...

Els convocats pels seleccionador són John Barclay, Mike Blair, Kelly Brown, David Callam, Chris Cusiter, Rob Dewey, Marcus Di Rollo, Ross Ford, James Hamilton, Andrew Henderson, Nathan Hines, Allister Hogg, Allan Jacobsen, Gavin Kerr, Sean i Rory Lamont, Rory i Scott Lawson, Scott MacLeod, Scott i Murray, Dan Parks, Chris Paterson, Craig Smith, Hugo Southwell, Simon Taylor, Fergus Thomson, Nikki Walker, Simon Webster i Jason White.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada