Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dissabte, 26 de gener de 2008

Camí del Sis Nacions (II)

Irlanda, una de les quatre fundadores del Torneig original, afronta l’edició d’enguany del Sis Nacions amb una certa sensació d’urgència històrica. Per diversos motius. Els més recent sigui, de ben segur, la seva prematura eliminació a la Copa del Món; integrada en el grup 4, les seves derrotes enfront Argentina i França li van impedir el passi a la següent fase i la van fer baixar en la classificació general de l’IRB fins al setè lloc. L’eliminació, sumada als rumors de suposades tensions internes entre diversos jugadors del combinat nacional, van fer que la imatge del rugby irlandès quedés temporalment malmesa.

I és que la selecció del Trèvol, amb una generació de jugadors de la immensitat d’O’Gara, O’Driscoll o Stringer, venia d’encadenar tres Triples Corones en els darrers quatre anys (2004, 2006, 2007). Si bé és veritat que el Grand Slam se’ls resisteix; de fet, se’ls resisteix des de fa seixanta anys. La darrera vegada que la selecció de l’Illa Esmeralda aixecà el trofeu que identifica el guanyador invicte de la competició fou el 1948. I des de llavors ha plogut molt (i encara més a Irlanda, val a dir!). És per aquest motiu, molt probablement, que Irlanda mirarà aquest any de celebrar aquest seixantè aniversari aixecant de nou el Grand Slam. Aquesta és la seva ambició, i així ho ha deixat clar Brian O’Driscoll, que té –com la resta de l’equip- l’obsessió de recuperar el prestigi després de l’atzagaiada del setembre passat; el prestigi i, de passada, alguna cosa més. La generació O’Driscoll fa ja uns anys que roda, i aquests jugadors comencen a veure com els millors anys de la seva carrera passen sense aconseguir el preuat títol. O’Driscoll, que davant d’Itàlia vestirà per vuitantena vegada la samarreta verda del Trèvol, manté la confiança en el conjut i l’ambició: El fet de no haver guanyat el Sis Nacions és decepcionant. Hem aconseguit tres Triples Corones en quatre anys, però l’objectiu ha de ser el títol.

Per al primer partit enfront el XV Transalpí, Eddie O’Sullivan ha convocat els següents jugadors: Rory Best (Ulster), Tony Buckley (Munster), Simon Easterby (Llanelli), John Hayes (Munster), Jamie Heaslip (Leinster), Marcus Horan (Munster), Bernard Jackman (Leinster), Denis Leamy (Munster), Donncha O’Callaghan (Munster), Mick O’Driscoll (exusapista i actual jugador de Munster), Malcolm O’Kelly (Leinster), David Wallace (Munster), Girvan Dempsey (Leinster), Gordon D’Arcy (Leinster), Robert Kearney (Leinster), Geordan Murphy (Leicester), Brian O’Driscoll (Leinster), Ronan O’Gara (Munster), Eoin Reddan (Wasps), Peter Stringer (Munster), Andrew Trimble (Ulster) i Paddy Wallace (Ulster).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada