Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 25 de gener de 2008

Camí del Sis Nacions (I)

Amb aquest article comencem una breu sèrie de presentació dels equips que han de disputar el Sis Nacions. I, com que per algun lloc s’ha de començar, el primer protagonista de la sèrie serà Itàlia.

Present al Torneig des de l’any 2000, la selecció italiana de rugby afronta la seva participació al Sis Nacions després d’haver acabat tercera en el seu grup al Mundial de França (per darrere, com era previsible, dels All Blacks i el XV del Card). Dels quatre partits que disputà el setembre de l’any passat, els azurri van imposar-se enfront Romania (24-18) i Portugal (31-5); el balanç final del campionat fou de vuitanta-cinc punts a favor (8 assajos, 6 transformacions, 11 penalitats).

L’actuació durant el Mundial ha permès que el XV transalpí mantingui una més que digna onzena posició en la classificació general de l’IRB; tot i que és el darrer dels sis equips que competeixen en els Sis Nacions en aquesta classificació, la seva progressió en els darrers anys fa que sigui un rival a tenir en compte. Especialment atenció hi hauran de parar escocesos i gal•lesos, que l’any passat van patir en la seva pròpia carn la creixent competitivitat dels italians. En l’actualitat, el rugby italià compta amb cinc-cents trenta-dos clubs i més de quaranta-cinc mil fitxes.

Precisament avui divendres es presenta a l’Ajuntament de Roma, i a partir de les tres de la tarda, el combinat italià a través d’una roda de premsa en la que prendran part, entre d’altres, l’Alcalde de la capital, Walter Veltroni, i el president de la
Federació Italiana, Giancarlo Dondi.

Els vint-i-quatre convocats, per el seleccionador són els que segueixen: Robert BARBIERI (Benetton Treviso), Mauro i Mirco BERGAMASCO (Stade Francais), Marco BORTOLAMI (Gloucester RFC), David BORTOLUSSI (Montpellier), Gonzalo CANALE (Clermont), Pablo CANAVOSIO (Castres), Martin CASTROGIOVANNI (Leicester Tigers), Denis DALLAN (Overmach Cariparma), Carlo Antonio DEL FAVA (Ulster), Santiago DELLAPE’ (Biarritz Olympique), Carlo FESTUCCIA (Racing Metro Paris), Ezio GALON (Overmach Cariparma), Leonardo GHIRALDINI (Calvisano), Andrea LO CICERO (Racing Metro Paris), Andrea MARCATO (Treviso), Andrea MASI (Biarritz Olympique), Carlos NIETO (Gloucester RFC), Ludovico NITOGLIA (Calvisano), Sergio PARISSE (Stade Francais; capità nacional), Enrico PATRIZIO (Padova), Antonio PAVANELLO (Treviso), Salvatore PERUGINI (Stade Toulousain), Ramiro PEZ (exusapista, actual jugador del Venezia i baixa per al primer partit enfront Irlanda), Simon PICONE (Treviso), Matteo PRATICHETTI (Calvisano), Tommaso REATO (Femi CZ Rovigo), Kaine Paul ROBERTSON (Viadana), Alberto SGARBI (Treviso), Josh SOLE (Viadana), Pietro TRAVAGLI (Overmach Cariparma) i Alessandro ZANNI (Calvisano).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada