Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 3 de desembre de 2007

Nova Zelanda 2011: vint equips!

Divendres passat, l’International Rugby Board (IRB) va anunciar que la Copa del Món de 2011 comptarà amb vint equips, seguint la tònica dels darrers tres campionats. La decisió va ser presa en una reunió especial del Consell, i va fer cas de les recomanacions fetes per la mateixa Rugby World Cup Limited Board.

Després de l’edició d’enguany, hi havia el compromís de revisar el número d’equips participants amb la intenció de mantenir la competitivitat i la comercialitat de la RWC; era un bon moment, també, per calibrar els esforços financers i les inversions realitzades en el desenvolupament del rugby arreu del món. Segons Syd Millar, membre de la IRB, les seleccions en desenvolupament han protagonitzat grans partits des de 2003, i molt especialment en aquest darrer Mundial. És per això que s’hi continuarà invertint, i el Consell no té cap mena de problema a l’hora de secundar la recomanació de la RWCLB que vint equips participin en el torneig del 2011. De fet, fou Graham Mourie, representant de la propera seu del Mundial, Nova Zelanda, el màxim defensor de mantenir el format de vint equips. Garantia, doncs, d’un èxit d’organització d’ací a quatre anys.

Encara que sembli mentida, però, dels vint equips participants només resten vuit places a adjudicar ja que, automàticament, els tres primers equips de cada grup passen al següent campionat sense patir la fase prèvia. I aquests afortunats sçon Sudàfrica, Anglaterra, Argentina, França, Austràlia, Nova Zelanda, Escòcia, Fiji, Gal•les, Irlanda, Tonga i Itàlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada