Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

divendres, 14 de desembre de 2007

L'any que ve ... Lliga Ibèrica?

En els darrers mesos s’estan produint moviments en l’àmbit del rugby portuguès i espanyol. Segons sembla, la intenció és organitzar una lliga territorial ibèrica, és a dir amb clubs portuguesos i espanyols, i amb una estructura similar a la Lliga de Futbol Professional per a la temporada vinent. Els clubs portuguesos ja haurien donat el vist-i-plau a la idea, i els espanyols estan pendents de l’elecció de Juan Carlos Martin com a nou president de l’Asociación de Clubes de Rugby.

Amb la idea de seguir els exemples d’Anglaterra, França o Itàlia, la renovació de la Junta de l’ACR es faria amb la idea de la modernització i la professionalització com a leit motiv. La candidatura de Martin defensa la necessitat de diferenciar entre el rugby professional i l’amateur; seguint aquesta lògica, Martin i companyia afirmen que les problemàtiques són diferents i les solucions, per tant, també han de ser diferents.

De confirmar-se la creació d’aquesta nova lliga ibèrica, implicaria un canvi de mentalitat més d’acord amb els ritmes europeus de l’ovalada. De fet, alguns mitjans digitals parlen del “momento del gran cambio”. S’hauria d’esperar, però, a veure com es concreta el projecte abans de començar a fer afirmacions massa grandiloqüents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada