Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dimarts, 27 de novembre de 2007

Es preparen canvis a les normes de joc

Això es desprèn de l’actuació i els treballs de la Comissió de Regles de la IRB. Presidida per Bill Nolan i formada, entre d’altres, per Rod McQueen, Graham Mourie, Ian McIntosh. RItchie Dixon, Paddy O’Brie, Bruce Cook i PIerre Villepreux, va presentar a mitjan octubre les seves conclusions després de mesos de treball. L’objectiu: fer més dinàmic i atractiu el joc. De fet, la universitat sudafricana de Stellenbosh va servir de laboratori de proves per una normativa que s’espera s’apliqui a totes les federacions la temporada 2008-2009. Però, quins són els canvis introduïts? A grans trets, els següents:

- Possibilitat d’enfonsar un maul sense que això impliqui cop de càstig.
- Touches ràpides: es podrà passar enrere, desapareixent l’obligació de llançar l’ovalada dreta.
- Touches: els dos equips podran triar lliurement la quantitat de jugadors en formació.
- Melés: els tres quarts hauran d’estar, com a mínim, a cinc metres dels peus del darrer integrant de la melé. Només el mig de melé podrà estar a prop de la formació.
- Placatge: el jugador placat haurà d’alliberar el més ràpid possible l’ovalada; si no, caurà en infracció l’equip contrari serà beneficiat amb un cop franc.
- Només es podrà xutar a touche des de 22 pròpia en determinades condicions.

La idea de tots aquests canvis és permetre el retorn del joc a la mà, més dinàmic, i augmentar la capacitat ofensiva dels equips amb la creació d’espais. Aquesta és, almenys, la teoria. Com en tot, serà la pràctica el que determinarà si aquests canvis són positius per als interessos del nostre esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada