Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 29 de novembre de 2007

Argentina, enmig del Trinations?

Segons publiquen diversos mitjans, SANZAR (l’entitat que agrupa les federacions sudafricana, neozelandesa i australiana), ha obert les portes a una participació paral•lela dels Pumas al Trinations de l’any vinent. La selecció argentina no competirà en el torneig, però sí que disputarà com a mínim un test-matx enfront l’equip que tingui una data lliure durant la celebració del campionat estrella de l’Hemisferi Sud.

Tot i que la federació argentina pretenia disputar oficialment algun dels dos clàssics (bé el TriNations, bé el Six Nations), la possibilitat oberta amb la creació d’aquest test-matx és un primer pas per a la integració dels Pumes en la competició. Tot i que els jugadors preferien disputar el Six Nations (molts d’ells juguen en competicions europees, i per motius de proximitat i calendari semblava l’opció més lògica), al final han estat les federacions meridionals les qui han encabit els Pumes en la seva pròpia competició. De confirmar-se aquesta notícia, el primer partit d’aquest tipus es disputaria el proper 5 de juliol, entre els Pumes i els Wallabies, coincidint amb el partit inaugural entre All Blacks i Springboks.

La invitació coincideix amb un moment dolç per al rugby aragentí; a la tercera posició en el Mundial, s’hi sumen ara les modificacions estatutàries de la UAR que han de permetre disposar d’un equip professional.
La possibilitat de veure rugby europeu de primera línia a Barcelona, plantejada a mitjan octubre, sembla allunyar-se. La bona notícia per als argentins es converteix, doncs, en mala notícia per als aficionats residents a Catalunya, que somiaven ja amb partits a l’Estadi Olímpic Lluís Companys entre els Pumes i Gal•les, o Irlanda, o França, o ... Sembla, a més, que el nul interès de l’Ajuntament de Barcelona tampoc hauria facilitat les coses i hauria habilitat la possibilitat de València. Des de Rugbycatalà i Levante, a més, s’apunta la possibilitat que a principis de juny, Escòcia i Argentina disputin a València un partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada