Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

diumenge, 4 de novembre de 2007

ALBI 21 - USAP 16

L’USAP va patir ahir una nova ensopegada en el segon partit del Top 14, enfront l’Albi. No es pot dir, doncs, que aquest principi de temporada sigui gaire favorable als interessos dels nordcatalans: les derrotes dels partits amistosos de pretemporada no semblaven presagiar gaire coses positives, però es creia en la possibilitat d’invertir tendències. En els dos primers matxs de carácter oficial no ha estat possible.

L’Albi va ser, l’any passat, l’equip revelació de la temporada. Fa vuit anys, l’Sporting Club Albigeois militava a Primera Federal, i el seu pressupost no superava els 400.000 €. L’any passat va ser capaç no només de mantenir la màxima categoria, sinó de colar-se en una novena posició sorprenent i assumir un pressupost de vuit milions d’euros. La revolució albigesa, doncs, és un fet, i en menys de deu anys l’equip s’ha col•locat entre l’èlit del rugby francès. I, si fem cas del que es va veure a la gespa, hi serà un bon pessic de temps. O si més no, això es pot deduir del partit d’ahir: els locals van començar forts, prement amb el peu de l’obertura sudafricà Hough, que als dos minuts de joc marcava diferències en el marcador gràcies a un drop de quaranta metres. Els catalans van intentar contrarestar la diferència amb les puntades de Rosalen, però la primera part va tenir un clar domini groc-i-negre; dos contratemps afavoriren, a més, l’hegemonia local: la lesió de Manas (25’) i l’expulsió temporal de Pulu (39’).

Amb el segon temps en marxa i un 9 a 6 en el marcador, el matx va mantenir la mateixa tònica: una nova penalitat transformada per Hough aixecava un 12 a 6 en el marcador. El duel continuava caracteritzat per les defenses, i la intenció dels equips semblava ser esgarrapar el màxim de cops de càstigs per anar-los convertint en punts; i aquesta és l’especialitat d’Albi. Chris Cusiter i Viliami Vaki, però, capgirarien el resultat gràcies a un assaig d’aquest darrer que sorprendria propis i estranys. La transformació feia passar davant de l’electrònic els catalans (60’), però en la següent jugada una nova penalitat d’Hough retornava l’avantatge local. Un posterior cop de càstig, i un nou drop del sudafricà, confirmarien la segona derrota de l’USAP en aquest inici de temporada.

Per sort, com la setmana passada, es va lligar el punt de bonus. Però la premsa ja comença a parlar de massa errors i poques idees a l’equip Sang i Or. L’Independant qualifica de “sèrie negra” aquest inici de temporada; en les seves pàgines interiors, és encara més dur (L’USAP no hi arriba) i identifica la ineficàcia de Rosalen (dos cops de càstig i un drop errats en el primer temps) i la indisciplina dels jugadors (dotze penalitats concedides) com la causa de la nova derrota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada