Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dijous, 13 de setembre de 2007

Poder pacífic

EEUU 15 – Tonga 25
Japó 31 – Fidji 35
Itàlia 24 – Romania 18

Després de diversos partits extrems, on el marcador oferia una àmplia diferència entre els dos contrincants, avui el Mundial ha recuperat la igualtat en el joc, i en l’electrònic, durant els vuitanta minuts de joc. Els tres partits disputats avui han servit per veure un bon espectacle en tots els sentits, i també en el de la incertesa del guanyador.


Tot amb tot, s’ha acabat imposant una certa lògica. Els dos equips del Pacífic, Tonga i Fidji, han aconseguit la victòria davant, respectivament, d’Estats Units i Japó. Per la banda que ens interessa com a usapistes, destacar l’assaig aconseguit per Vaki amb la samarreta de Tonga.

Capítol a part mereixia l’enfrontament entre Itàlia i Romania. Quan, fa set anys, Itàlia va entrar com a sisè equip en el Six Nations, molts van ser els sorpresos; el potencial esportiu de Romania semblava superior, i la tria entre ambdós equips va semblar en aquells moments una opció mercantilista. Però els transalpins han aprofitat bé aquests anys, i el rugby s’ha desenvolupat a grans passes. Per això el matx tenia un regust particular, i per això els italians havien de sortir amb els deures apresos i sobretot amb ganes de fer oblidar la pèssima imatge del primer temps enfront els All Blacks. Aviat han aconseguit marcar distàncies en el marcador, gràcies a un assaig de Dellape i una penalitat transformada per Bortolussi. Però els romanesos s’han refet, i després del descans han aixecat un 12 a 10 en el marcador gràcies als assajos d’Alexandru Manta i Màrius Tincu (sí senyors: el nostre talonador!). La indisciplina, però, ha anat sagnat els romanesos a base de cops de càstig i al final els azurri s’han endut la victòria més per demèrits romanesos que no pas per mèrits propis. Itàlia continua allunyada de la imatge que ens va quedar gravada al cervell arran de les victòries d’enguany enfront Gal•les i Escòcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada