Manifest Rugbi i País

Adhereix-t'hi omplint aquest senzill formulari

Pots llegir-lo clicant sobre aquest enllaç:
Rugbi i País


La Lleganya al Fèisbuc: m'agrada!

Cerca en aquest bloc

L'Arxiu Lleganyista

dilluns, 17 de setembre de 2007

L'experiència és un grau


Fiji 29 – Canadà 16
Samoa 15 – Tonga 19
França 87 – Namíbia 10

Fiji s’ha imposat en el primer partit de la jornada d’avui per experiència. Tot i avançar-se Canadà amb un cop de càstig matiner de Pritchard als quatre minuts, la selecció de Pacífic ha sabut desenvolupar el seu joc sense presses però sense pauses. Little igualava el marcador tres minuts més tard, i a partir d’aquest moment la pressió fijiana ha anat esgarrapant metres fins l’assaig de Leawere a mitjan primera part. Amb un 15 a 6, començava un segon temps marcat per un nou assaig matiner dels illencs: Delasau deixava un 22 a 6 en el marcador que la davantera canadenca no ha pogut contrarestar tot i l’assaig d’Smith. Amb un 22 a 16 dubtós en el marcador, però no sobre la gespa, Ratuvou ha plantat de nou l’oval per als de Fiji gairebé al final del temps reglamentari.

Partit ben diferent el que ha enfrontat samoans i tongos a Montpeller. El clàssic del Pacífic ha estat igualat fins a l’extrem, i ambdós equips han lluitat fins al final amb les seves armes per fer-se amb la victòria. El matx s’inicia amb una pressió giarebé asfixiant dels samoans, que durant els primers vint minuts han aculat l’equip contrari en zona de 22 pròpia; això els ha valgut quatre cops de càstig transformats, que han servit per anul•lar l’aconseguit per Pierre Hola als tres minuts de joc. De nou Hola ha transformat una penalitat en el minut 38, i el marcador al descans mostrava un 12 a 6 que permetia imaginar una lluitada segona part. Però la lluita es fonamentava amb una ambició molt controlada en l’atac i unes defenses acèrrimes; el públic no acabava de disfrutar del tot del partit fins que als dinou minuts de la represa Tonga ha aconseguit l’assaig del partit gràcies a un maul contundent del qual s’ha despenjat Toaine per plantar l’oval. El 12 a 16 ha quedat gairebé fixat en el marcador, i només un nou cop de càstig per banda han alterat el resultat, però no el marge dels vencedors.

Per la seva banda, França s’ha enfrontat a Namíbia a Tolosa amb l’objectiu d’esborrar la imatge donada en el partit inaugural d’aquest Mundial. Dels quinze jugadors del partit dels Pumes, només tres han mantingut la titularitat: de Villiers, Heymans i Traille. L’alteració ha facilitat l’entrada de l’usapista David Marty en el XV titular. Per la seva banda, la selecció africana venia de no fer un mal paper davant d’Irlanda, però després del partit d’ahir dels del Trèvol davant dels georgians, la seva actuació va quedar en suspens. I avui només ha resistit els primers minuts; després d’un assaig de Heymans als set minuts, els africans han aconseguit un drop que ha col·locat un 5 a 3 en el marcador que a més d’un francès li deu haver costat un ensurt. Però només ha estat un miratge: els del Gall han aconseguit cinc assajos més, i se n’han anat al vestidor amb un 40 a 3 en el marcador i un jugador de més a la gespa per la targeta vermella directa a Nieuwenhuis per placatge alt (19’). Es presagiava una segona part d’escàndol, i així ha estat: el bany que ha rebut Namíbia només ha estat compensat per un assaig, en el darrer minut, de Langenhoven. El 87 a 10 serveix als francesos per recuperar una mica de moral després de l’ensulsiada de divendres passat: tretze assajos són senyal de recuperació!

La propina de les cròniques d’avui té a veure amb Argentina. Navegant per la xarxa, ens hem trobat els anuncis que podeu veure aquí sota. Engegueu els altaveus i premeu el play!

Aquells que no en tingueu prou, d’aquesta barreja de rugby i originalitat publicitària, podeu provar amb aquest enllaç per completar les vostres ànsies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada